Manuli ir savvaļas kaķi, kuri sastopami Centrālāzijas pļavās un stepēs. No citiem kaķu ģints pārstāvjiem viņi atšķiras ar apaļām acu zīlītēm, īsām kājelēm, "plakanu" purniņu un attālināti novietotām ausīm, tādēļ spēj pārsteigt ar ārkārtīgi smieklīgām grimasēm, vēsta portāls "Boredpanda.com".

Manuli kā daļēji apdraudēta suga ir iekļauti Pasaules Sarkanajā grāmatā. Tos dēvē arī par Pallasa kaķiem. Šādu nosaukumu simpātiskie savvaļas kaķi ieguvuši par godu vācu dabaszinātniekam Peteram Pallasam, kurš 18. gadsimtā atklāja šo sugu pie Kaspijas jūras krastiem.

Manulu apdzīvotā teritorija lielākoties atrodas 5000 metru (vairāk nekā 16 000 pēdu) augstumā virs jūras līmeņa, kā iespaidā tiem ir vārga imūnsistēma, jo tai nenākas saskarties un cīnīties ar vīrusiem, tādējādi kļūstot stiprākai. Šā iemesla dēļ manulu izdzīvošanas rādītāji nebrīvē ir ļoti zemi, un kaķēnu mirstība pat pārsniedz 44,9%.

Kaut arī šīs komiskās fotogrāfijas var radīt iespaidu, ka Pallasa kaķis varētu būt ļoti interesants mājdzīvnieks, šī dzīvnieka vienpatņa daba un mežonīgums, kā arī augstais mirstības līmenis ārpus savas dabiskās dzīves vides būtībā ļauj manulus turēt tikai profesionāliem zooloģiskajiem dārziem.

Daudzās fotogrāfijās simpātiskais lielo acu īpašnieks izskatās īgns un pūcīgs, tādēļ noteikti varētu pretendēt uz titulu "pasaules nīgrākais kaķis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!