Kaķi reizēm visai ilgi ar ķepu kašņā grīdu ap savu bļodiņu, kur saimnieks tikko ielicis barību, it kā cenšoties to aprakt. Kā skaidrojama šāda dīvaina kaķu uzvedība?

Šādai uzvedībai iespējami divi iemesli. Viens no tiem ir visai viegli uzminams, jo kurš gan nezina, ko kaķi parasti aprok savā tualetes kastītē. Tāpat kā izkārnījumus un urīnu kaķi mēdz apkašņāt arī barību, ko nevēlas ēst. Ja ķepainis tā dara bieži, tā ir diezgan skaidra zīme, ka viņš nav sevišķi augstās domās par barību, ko viņam piedāvā, skaidro portāla "About.com" kaķu eksperte Emija Šovdžeja (Amy Shojai).

Otrs iespējamais iemesls – šādi kaķis vienkārši cenšas paslēpt barību un noglabāt uz vēlāku laiku, jo pašlaik nav izsalcis. Tā kaķi bieži rīkojās, kad vēl dzīvoja savvaļā. To, kas pēc maltītes palika pāri no medījuma, apkašņāja ar zemi, lai kāds cits neapēd, bet vēlāk izraka un notiesāja. Tā nu šāda uzvedība ir mantojums no seniem laikiem, ko kaķi piekopj vēl aizvien, lai gan mājoklī, protams, zemes, ar ko apkašņāt ēdienu, nav.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāla "About.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!