Foto: Vida Press
Bez vecākiem palicis ežu mazulis Dublinā izglābts no drošas nāves un pašlaik uzņem spēkus, lai varētu izaugt par brašu ezi, vēsta "Vida Press".

Piecas dienas veco ezēnu, kuram dots vārds Fintans, 29. jūnijā no kāda staļļa pagalma savā aprūpē paņēmuši "Dublinas ežu glābēji" (Hedgehog Rescue Dublin).

Glābšanas centra vadītāja Ivonna Makenna stāsta: "Fintans kļuva par bāreni, kad viņa māte aizveda divus pārējos ezēnus, bet pēc viņa neatgriezās."
Tik mazi pamesti ežu mazuļi 90% gadījumu iet bojā, taču Fintanam, pateicoties nokļūšanai glābšanas centra darbinieku aprūpē, klājas labi.

Makenna piebilst: "Fintans jau ir pieņēmies svarā par diviem gramiem un nu sver apaļus 30 gramus. Viņš pēc laika pārcelsies uz lielo aploku, kur tiks apmācīts, kā noķert gliemežus un tārpus, lai viņš vēlāk spētu izdzīvot savvaļā."

Ezēns paliks glābšanas centrā divus līdz trīs mēnešus, kamēr viņa svars pieaugs līdz 500 gramiem, proti, viņš būs puspaciņas cukura svarā.   

"Dublinas ežu glābēji" nāk palīgā ievainotiem, par bāreņiem kļuvušiem un slimiem ežiem Leinsterā, Īrijas austrumos. Organizācija darbojas, tikai pateicoties ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!