Foto: @lilothehusky
Kad saimnieks uz ielas atrada un pārnesa mājās ļoti vārgu kaķēnu, kura trauslais dzīvības pavediens draudēja kuru katru brīdi pārtrūkt, viņa Sibīrijas haskiju kucīte Lilo sāka par mazo kunkulīti rūpēties kā par pašas bērnu. Audžu mammas siltums un nemitīgā apčubināšana palīdzēja kaķu bērnam izķepuroties. Tagad izglābtajai kaķenītei Rozijai jau ir trīsarpus mēneši un viņa ar Lilo ir nešķiramas draudzenes, vēsta portāls "Boredpanda.com".

Starp trīs nedēļas veco, vārgo kaķu bērnu un haskiju kucīti Lilo brīnumainā kārtā uzreiz izveidojās saikne. Pēc tam, kad nedēļu pāri pārēm bija saņēmis audžu mammas maigumu un rūpes, vārgais pūku kamoliņš atvēra acis un sāka staigāt.

"Rozija gandrīz neizturēja pirmo nakti pie mums. Kaut arī barojām un aprūpējām Roziju visu cauru diennakti, viņa bija apātiska un ļengana," abu dzīvnieku saimnieks norādījis "Instagram" profilā, kur regulāri publicē savu četrkājaino mīluļu bildes.

"Tad mēs nolēmām izmēģināt laimi, tuvinot kaķēnu mūsu kucītei Lilo cerībā, ka varbūt viņa tam varētu sniegt savu siltumu un maigumu. Brīnumainā kārtā kaķēns uzreiz pieķērās Lilo, un viņa neiebilda kļūt par pilnas slodzes māmiņu."

Gadījumi, kad dzīvnieki kļūst par audžuvecākiem citu zvēriņu mazuļiem, notiek laiku pa laikam. Tomēr Lilo un Rozijas saimnieks brīdina: "Ir labi zināms, ka haskijiem piemīt izteikts mednieka instinkts, tādēļ, lūdzu, lūdzu, izlasot mūsu veiksmes stāstu, neskrieniet uzreiz ārā pēc klaiņojoša kaķēna cerībā, ka viņš ar jūsu haskiju noteikti kļūs par labākajiem draugiem!"

Kad kaķēns tika atrasts, viņa dzīvība karājās mata galā.

Trīs nedēļas vecās kaķenītes stāvoklis neuzlabojās, lai arī par viņu rūpējās teju 24 stundas diennaktī.

Taču tad viņa satika haskiju kucīti Lilo. Brīnumainā kārtā kaķu bērns uzreiz pieķērās haskiju kucītei, un Lilo neiebilda kļūt par pilnas slodzes māmiņu.

"Kopš tā brīža Rozijai kļuva aizvien labāk un atvērās actiņas."

"Lilo nekad nav bijis savu mazuļu, un nekad nebūs."

"Bet, iespējams, viņa juta aicinājumu kļūt par māmiņu. "

Rozijai tagad ir aptuveni trīsarpus mēneši, un viņa savā jaunajā ģimenē jūtas ļoti labi.

Rozija ar savu mammu pat dodas pastaigās uz parku.

Lilo ir tāda paša vecuma māsa Infinitī (ang. val. infinity – bezgalība), kura arī labi satiek ar Roziju. Abas haskiju meitenes ir dzimušas 2013. gada 30. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!