Foto: PantherMedia/Scanpix
Ik gadu 15. jūlijā zirgu saimnieki daudzviet pasaulē jo īpaši cenšas parādīt saviem rumakiem, cik ļoti tos mīl, jo tieši tāds nosaukums ir dots šai dienai – "Es mīlu zirgus!" "MansDraugs.lv" par godu zirgu mīļu svētkiem apkopoja vairākas skaistas majestātisko dzīvnieku fotogrāfijas.

Zirgi jau izsenis ir spēlējuši nozīmīgu lomu cilvēku dzīvē. Senākā vēsturē cilvēki šo skaisto dzīvnieku mugurās devās izpētīt jaunas teritorijas. Zirgi bieži palīdzējuši (un daudzviet joprojām palīdz) veicīgi nokļūt no punkta A līdz punktam B, transportēt mantas, uzart un savagot zemi. Viņi ir bijuši uzticami biedri kara laikos.

Tagad daudziem zirgs ir vienkārši labs draugs, ar ko doties kopīgā pastaigā, kas sagādā prieku gan dzīvniekam, gan jātniekam.

Daudziem zirgu saimniekiem pasaulē 15. jūlijs ik gadu ir neoficiāla brīvdiena, ko viņi pavada kopā ar saviem uzticamajiem rumakiem, dodoties izjādēs, sapošot zirgus vai lutinot ar gardumiem.

Nav zināma šīs dienas izcelsme un nav dzirdēts, ka tā tiktu atzīmēta Latvijā, tomēr, kādēļ gan neizmantot tik jauku iespēju pateikties savam četrkājainajam draugam vienkārši par to, ka viņš ir?!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!