Foto: Shutterstock
Ķepas mērkšana dzeramtraukā, spēlēšanās ar ūdeni un pat šļakstīšanās ir diezgan izplatītas kaķu darbības, lai gan pierasts uzskatīt, ka murrātājiem ūdens nepatīk. Kādēļ kaķi tā mēdz darīt, skaidro portāls "Vetstreet.com".

Patiesība ir gaužām vienkārša – ir kaķi, kam ūdens patīk un kas to uztver kā interesantu rotaļlietu. Parasti gan līdz brīdim, kad ūdens tiek liets viņiem virsū vai viņi tajā tiek ielikti pret pašu gribu, piemēram, vannošanās laikā.

Kaķi piesaista ūdens atstarojošā virsma un šļakatas, kas rodas, sitot ar ķepu.

Vairākums kaķu gan ar spēlēšanos neaizraujas, bet gaida, lai viņu trauciņā vienmēr būtu svaigs ūdens. Daži murrātāji dod priekšroku tekošam ūdenim pa taisno no krāna vai pat tualetes poda, nevis ūdenim, kas stundām ilgi atrodas viņu trauciņā un sastāvas.

Daži kaķi ar ķepu kulsta ūdeni savā bļodiņā tieši tādēļ, lai panāktu līdzīgu efektu, proti, lai ūdens būtu kustīgs. Ja tavs kaķis bieži tā dara, iespējams, vērts apsvērt domu par speciāli kaķiem domāta trauciņa ar iebūvētu ūdens cirkulācijas sistēmu (tādu kā mini strūklaciņu) iegādi. Tādus var iegādāties, piemēram, "Amazon.com". Vai arī jācenšas apmainīt ūdens kaķa trauciņā kā minimums divas reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!