Foto: Patversme "Mežavairogi"
Sestdien, 15. augustā, Ķekavas dzīvnieku patversmē "Mežavairogi", kā ik gadu, veiksmīgi noritēja 6. Latvijas patversmju un adoptēto dzīvnieku salidojums, kas pulcēja gana plašu apmeklētāju loku – visu gada gājumu cilvēkus un visdažādākos suņus, kuri priecēja gan ar apģērbu oriģinalitāti (jā, arī suņi!), gan arī ar savu pozitīvo un atklāto noskaņojumu.

Uz pasākumu "salidoja" teju pussimts suņu ar ģimenēm, un gandrīz visi piedalījās dažādajās aktivitātēs.

"Pasākums atstāja ļoti jauku un draudzīgi ģimenisku iespaidu. Par to jāsaka mīļš paldies visiem, visiem dalībniekiem ar ģimenēm un mīluļiem suņiem, kuri uzvedās pārsteidzoši paklausīgi, neniķojās, neskatoties uz karsto laiku, un priecēja mūs visus ar acu mirdzumu un neviltoto mīlestību pret cilvēku, kas arī ir galvenais atalgojums un balva, ja savulaik esat pieņēmuši lēmumu adoptēt suni no patversmes vai dot mājas kādam bēdu brālim, kurš nokļuvis uz ielas," pastāstīja patversmes "Mežavairogi" pārstāve Sandra Švarca.

Pasākuma laikā notika Ķekavas Jauniešu padomes (ĶJP) organizētais minimaratons trijās distancēs (3,5; 2,0; 0,5 km), kurā piedalījās ne tikai saimnieki ar saviem mīluļiem, bet arī suņumīļi ar patversmes suņiem.

Īpaša uzslava maratona vecākajai dalībniecei Rutai Baranovskai ar patversmes sunīti – astoņus gadus veco Nelliju, kuras startēja minimaratona 2 km distancē. Visiem tādu enerģiju un dzīvesprieku!

Tālāk sekoja konkurss, kura nosaukums "runā" pats par sevi – "Jautrības stafete". Te dalībnieku bija visvairāk, jo sunim un saimniekam nebija vajadzīgas ne priekšzināšanas, ne treniņi skriešanā – pietika vien ar pozitīvismu un atraktivitāti.

Sarežģītāko pārbaudījumu – "Paklausības ralliju" organizēja biedrība "Aste gredzenā" (tiesnese Agita Eizenberga). Tajā tika vērtēta suņa saprašanās ar saimnieku un spēja strādāt komandā.

Sacensību uzvarētāji:

  • 3,5 km distancē – Armands Undzēns ar piecus gadus veco haskijmeiteni Grietu;
  • 2 km distancē – Maira Anmane ar savu stafordšīras terjera meiteni Čokolinu;
  • 500 m distancē – Ēriks Priede ar četrus mēnešus veco Ķirmīti;
  • "Jautrības stafetē" – Jeļena Gruzdjeva ar savu sunīti Foksu;
  • "Paklausības rallijā" – Sandra Švarca ar sunīti Čipu / Jeļeņa Gruzdjeva ar Foksu.

Pasākuma laikā bija iespējams piedalīties un baudīt vēl dažnedažādas aktivitātes un izklaides – doties izjādē ar zirgu vai poniju, zīmēt, apgleznot kaķa māju. Tapa zīmējumi uz bērnu sejiņām, pieaugušie varēja sev iegūt hennas tetovējumu.

Varēja iemēģināt roku balonu šaušanā. Lielu apmeklētāju interesi izpelnījās krāmu tirdziņš, kur ikviens kaut ko varēja iegādāties sev pret ziedojumu patversmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!