Foto: Patversme "Ulubele"

Bēdīgi slavenais suns Šariks, kas 16. jūnijā Juglā smagi sakoda savu saimnieci, patversmē "Ulubele" jūtas aizvien labāk, un par sabiedrībai bīstamu nav atzīts.

"Šariks vienubrīd bija sasirdzis – klepoja, mocījās ar caureju. Nevarējām saprast, kas viņam kaiš. Tas varēja būt kāds vīruss, jo droši nezinām, vai suns ir potēts. Saimnieces meita apgalvo, ka ir, bet potēšanas pasi, ko viņai lūdzām, tā arī mums nav atgādājusi.

Varbūt arī vēders sāka streikot no stresa, jo viņš bija nokļuvis jaunā vidē, jaunos cilvēkos. Katrā ziņā mēs viņu sadakterējām – tagad Šarikam viss ir kārtībā, staigā, asti gaisā pacēlis," priecīgi saka patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

Kinologs Šariku apmeklējis jau vairākas reizes. "Viņa slēdziens bija tāds pats, kā bieži līdzīgos gadījumos: nav debilu suņu, ir tikai debili saimnieki. Tagad Šarika saimnieces dēļ daudziem citiem būs jāvelta daudz laika un enerģijas, lai suns atkal sāktu uzticēties cilvēkiem," tā patversmes vadītāja.

"Šariks patversmē pašlaik socializējas un mācās, ka cilvēki nav ļauni. Soli pa solītim viss iet uz labo pusi. Viņš, protams, nav kļuvis par klēpja sunīti, bet ar patversmes darbiniekiem, kuri viņu aprūpē un ved pastaigās, saprotas ļoti labi. Laiks radīs – varbūt, kad Šariks tā pavisam "atvērsies", spēs uzticēties cilvēkiem, piedāvāsim viņu adopcijai. Pagaidām tas vēl nav noticis.

"Ulubelē" ir suņi, kuri šeit dzīvo piecus un pat desmit gadus. Iespējams, arī Šariks būs viens no viņiem. Katrā ziņā mēs esam par to, ka nevajag dzīvnieku sodīt par to, ka viņam vienkārši nav paveicies ar saimnieku."

Ilze Džonsone pastāstīja, ka ļoti gaida, kāds būs iznākums pret Šarika saimnieci ierosinātajā lietā par nepienācīgu aprūpi, iespējams, cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku. "Sieviete noteikti būtu jāsauc pie atbildības. Tā nevar – paņemt suni, piesiet kaut kur un apciemot pāris reizes nedēļā. Ja nevari par suni pienācīgi parūpēties, nevajag dzīvnieku nemaz ņemt!"

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins pavēstīja, ka pašlaik pret Šarika saimnieci ierosinātajā lietā jaunumu nav – izmeklēšana turpinās. Parādījusies informācija, ka suns patiesībā reģistrēts uz saimnieces meitas vārda, tātad viņa ir īstā saimniece, taču šī informācija vēl nav apstiprināta. 

Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova pavēstīja, ka Šarika saimniece jau jūlija beigās ir devusies mājās no slimnīcas.

Atgādināsim, ka saimniecei pēc suņa uzbrukuma bija salauzti abu apakšdelmu kauli un radītas daudzas brūces ar izteiktiem mīksto audu un asinsvadu bojājumiem, būtībā, suņa zobi rokas bija daļēji amputējuši. Sieviete ļoti ilgi atradās intensīvās terapijas nodaļā tik smagā stāvoklī, ka policijas darbinieki nevarēja viņu nopratināt.

Īsi pēc negadījuma dzīvnieku aizsardzības biedrības "Tutti Palīdzība Dzīvniekiem" vadītāja Ingvilda Aumeistere, kuras redzeslokā savulaik bija nonācis Šariks, atklāja šokējošus faktus par apstākļiem, kādos dzīvojis suns. Viņasprāt, saimniece pati ar savu attieksmi bija izprovocējusi uzbrukumu. Par pirmo sastapšanos ar Šariku Ingvilda stāstīja: "2014. gada martā, apraugot mūsu aprūpē esošos suņus, dzirdējām rejas un raudas, kuras nāca no pamestas, pussabrukušas ēkas. Tur savos mēslos, metru garā brezenta pavadā, caurvējā sēdēja suns.” Atklājās, ka saimniece Šariku apraudzījusi vien pāris reizes nedēļā, pārējā laikā dzīvnieku barojuši citi cilvēki, kuriem Šarika liktenis nav bijis vienaldzīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!