Foto: "Prospero"
Pagājušajā nedēļā sabiedrisko attiecību aģentūra "Prospero" svinēja 15. dzimšanas dienu patīkamā atmosfērā lauku idillē – zaļā pļavā pie staļļa "Ekvi". Zirgu un priekšnesumu ar skaisto dzīvnieku līdzdalību pasākumā bija tiešām daudz, jo uzņēmuma vadītāja Mudrīte Grundule ir ne pa jokam ar tiem aizrāvusies un vēlējās, lai jāšanas burvību un saskarsmi ar zirgu izbauda arī viesi.

Mudrīte Grundule ar jāšanas sportu nodarbojas jau piekto gadu. Kādēļ tas viņu tik ļoti aizrāvis, viņa varētu stāstīt un stāstīt.

"Varu nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu – izkustēties, būt svaigā gaisā pie dabas un pavadīt laiku kopā ar meitām. Kad bērni paaugas, daudziem vecākiem nav ar viņiem vairs nav kopīgu interešu. Nereti tādēļ notiek atsvešināšanās, pat nav par ko parunāt. Mums nekas tāds nedraud, jo augām dienām varam runāt par zirgiem. Tas ir neizsmeļams temats, mūsu visu aizraušanās," tā Mudrīte.

Jāšana arī esot lielisks līdzeklis pret stresu. Kad darbā iet saspringti, Mudrīte aizbrauc uz iejādes treniņu, kur uztraukums pazūd, kā nebijis. Sēžot zirga mugurā, gluži vienkārši neatliek laika domāt par darbu un problēmām, jo jākoncentrējas uz zirga vadīšanu.

"Patiesībā nemaz nevajag sēsties seglos – saskarsme ar zirgu pati par sevi sniedz pozitīvas emocijas un aizgaiņā negatīvās. Kad ieej stallī un paklausies, kā zirgi ēd sienu, pārņem tāds miers," stāsta Mudrīte.

Jāšana arī palīdz Mudrītei uzturēt sevi labā formā. Viss nav tik vienkārši, kā daudziem no malas izskatās – jājot visu laiku jāpielāgojas zirga kustībām, gurnus cilājot uz priekšu un atpakaļ, gluži kā to videoklipos, pieķeroties pie bikšupriekšas, dara Maikls Džeksons. Tā tiek nodarbināti vēdera preses, dibena un muguras muskuļi. Ar kājām stingri jāturas pie zirga, līdz ar to strādā arī to muskuļi.

Uz "Prospero" ballīti bija ieradušies daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, uzņēmuma ilggadējie sadarbības partneri: Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, stila dizainere un TV personība Kristīne Rudzinska, aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, TV raidījumu vadītājs un teātra režisors Pauls Timrots ar kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, plastikas ķirurgs Jānis Žaržeckis un māksliniece Indra Sproģe, kā arī vjetnamiešu izcelsmes komiksu mākslinieks Kao Viets Ngujens.

Viesi vakara gaitā baudīja brīnišķīgus jāšanas un pajūgu sporta paraugdemonstrējumus, fotografējās ar izcili skaistiem zirgiem un paši izbaudīja jāšanas burvību zirgu mugurā, izjājot goda apli.

Visus īpaši pārsteidza neparastais voltizēšanas priekšnesums jeb vingrošana zirga mugurā, ko uz ķēves Lira Lirika izpildīja dvīņu māsas Rebeka un Marija Japiņas, Igo Japiņa un Mudrītes Grundules meitas.

Vakars noslēdzās ar kjūra paraugdemonstrējumu, kas izpelnījās īpašas gaviles. Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone ar zirgu Geizers un trenere Marina Žagata ar ķēvi Basņa sinhroni izdancināja zirgus pa laukumu ritmiskas mūzikas pavadībā. Abas dāmas demonstrēja vienreizēju graciozitāti un veiklību, atrodoties vairāk kā metru virs zemes zirga seglos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!