Dzīvnieku fotogrāfs Endrjū Martila (Andrew Marttila), kurš pats sevi dēvē par "traku kaķu veci", īstenojis sirsnīgu radošo projektu, kurā fotogrāfijās iemūžinājis dažādas kaķu emocijas.

"Šo emociju foto sēriju radīju ar mērķi atspēkot stereotipu, ka kaķi ir "auksti" un atturīgi. Vēlos parādīt, ka kaķi spēj izjust patiešām plašu emociju gammu, sākot no skumjām un beidzot ar prieku, kā arī visas pārējās, kas ir tām pa vidu," atklāj 29 gadus vecais fotogrāfs, kurš kopā ar vairākiem kaķiem dzīvo Amerikas Savienotajās Valstīs, Filadelfijā.

Fotogrāfs pie katra fotoattēla norādījis, kā, viņaprāt, ķepainis juties fotoattēla uzņemšanas brīdī.

Jaunais fotogrāfs "Delfi" lasītājiem varētu būt iespiedies atmiņā ar citiem interesantiem fotoprojektiem, piemēram, iespaidīgiem kaķu acu tuvplāniem un savas no patversmes adoptētās kaķenītes Imodženas diedelnieces talanta iemūžināšanu.

Bērnībā Endrjū cietis no smagas alerģijas pret kaķiem un suņiem, tādēļ, lai gan viņam ļoti gribējies, mājās šādu dzīvnieku nav bijis. Gadu gaitā viņam bijuši daudzi mazie zvēriņi – eži, cukuroposumi un dažādi reptiļi.

22 gadu vecumā Endrū nolēmis, ka pienācis laiks pārvarēt savu alerģiju, pakāpeniski pieradinot organismu pie alerģijas izraisītājiem. Kad tas izdevies, Endrjū mīlestība pret kaķiem un suņiem beidzot izlauzusies brīvībā ar dubultu jaudu – viņš iegādājies vairākus kaķus un suņus un sācis aizrauties ar šo dzīvnieku fotografēšanu.

Foto: Vida Press

Pievilcīgs

Foto: Vida Press

Piesardzīgs

Foto: Vida Press

Iekāres pilns

Foto: Vida Press
Foto: Vida Press

Vairāk par fotogrāfu Endrjū Martilu var uzzināt viņa mājaslapā "Phillypetphoto.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!