<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/ephoto/">E Photos</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">cc</a>
Ne viens vien apbrīno silto zemju priekšrocības, kur vīnogu laukos sulīgās ogas aug bez liekas piepūles, taču arī mūsu klimatiskajos apstākļos var izaudzēt ne mazāk gardas vīnogas, ir tikai jāzina piemērotākās šķirnes un atbilstoši audzēšanas apstākļi. Par to, kā šīs gardās ogas ķekaros izaudzēt pašu dārzā, portāls ''Tavs Dārzs'' konsultējās ar stādaudzētavas ''Liepas'' speciālisti Baibu Borherti-Smiļģi.

Maldīgs ir uzskats, ka pie mums augušās vīnogas nav baudāmas. Ja arī tā gadījies, tad nav paveicies ar piemērotāko šķirni, jo patiesībā mūsu platuma grādos vīnogas ir pat aromātiskākas un satur daudz vairāk vitamīnu un aminoskābju, nekā dienvidos audzētās. Latvijā audzētām vīnogām kvalitatīvas ražas iegūšanai pietiek ar pāris miglojumiem (pavasarī, kad vīnogas izplaukušas pret neīsto miltrasu, piemēram, ''Ridomil gold'' vai 1% bordo šķīdumu), turpretī dienvidu vīnogas, līdz nokļūst uz mūsu galda, ir miglotas no 12 līdz 14 reizēm, stāsta speciāliste. Tāpēc vien ir vērts apsvērt domu par vīnogu audzēšanu piemājas dārzā, lai sulīgās ogas ķekaros varētu baudīt uz nebēdu.

Kas jāzina par vīnogu stādīšanu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!