Maldīgs ir uzskats, ka pie mums augušās vīnogas nav baudāmas. Ja arī tā gadījies, tad nav paveicies ar piemērotāko šķirni, jo patiesībā mūsu platuma grādos vīnogas ir pat aromātiskākas un satur daudz vairāk vitamīnu un aminoskābju, nekā dienvidos audzētās. Latvijā audzētām vīnogām kvalitatīvas ražas iegūšanai pietiek ar pāris miglojumiem (pavasarī, kad vīnogas izplaukušas pret neīsto miltrasu, piemēram, ''Ridomil gold'' vai 1% bordo šķīdumu), turpretī dienvidu vīnogas, līdz nokļūst uz mūsu galda, ir miglotas no 12 līdz 14 reizēm, stāsta speciāliste. Tāpēc vien ir vērts apsvērt domu par vīnogu audzēšanu piemājas dārzā, lai sulīgās ogas ķekaros varētu baudīt uz nebēdu.
Kas jāzina par vīnogu stādīšanu?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit