Katras saimnieces virtuvē neiztikt bez cepeškrāsns, kurā gatavot brīnumgardus ēdienus, taču agri vai vēlu jāsaskaras ar šīs ierīces tīrīšanu. Lai vai cik tīrīgi to izmantotu, laika gaitā tajā parādās piekaltuši traipi no taukiem, un tos ar švammīti vien nenotīrīsi. Efektīvākās metodes šajā mājas darbā apkopojām no portāla Calis.lv foruma aktīvistiem un viņu pieredzes.
Par efektīvākajiem līdzekļiem domas dalās un tas, kas vienam šķitis vislabākais, citam galīgi nešķiet tīkams, tāpēc vienu brīnumlīdzekli nav iespējams ieteikt. Veikalu plauktos ķīmiskie līdzekļi cepeškrāsns tīrīšanai ir pieejami ļoti plašā klāstā, turklāt arī dabai draudzīgi, kas neliks uztraukties par gaisu telpā, ko elposim pēc ierīces tīrīšanas. Iegādājoties līdzekli, noteikti jāņem vērā, kādai cepeškrāsnij tas paredzēts un vai tas būs atbilstošs konkrētās ierīces tīrīšanai. Ja ir iespējams, ''Tava Māja'' iesaka izvēlēties dabai draudzīgu līdzekli, jo galu galā, pēc tīrīšanas tajā tiks gatavots ēdiens, tāpēc būtu jāpievērš uzmanība līdzekļa sastāvam.
Ja ir vēlēšanās ķīmiskos līdzekļus aizstāt ar kaut ko dabisku, var izmantot tautas ieteiktās metodes, piemēram, sāls izmantošanu. Šajā gadījumā cepeškrāsns pamatne nedaudz jāsaslapina un tad bagātīgās kārtās jāizbārsta sāls, īpaši vietās, kur radušies traipi. Sāls daudzumu nevajag žēlot, tas jāizklāj tā, ka pamatne nav redzama. Pēc tam ierīce jāieslēdz karstākajā temperatūras režīmā un jāļauj karsēties, līdz sāls sāk brūnēt. Tad ierīce jāizslēdz, jāļauj tai atdzist un tad uzmanīgi sāls jāizslauka, neskrāpējot virsmu un neberzējot to ar abrazīvu sūkli. Noslēgumā ieteicams pārslaucīt cepeškrāsni ar mitru lupatu.