Sandjego zoodārza vienu no padzīvojošākajiem iemītniekiem - lielo pandu jeb tā dēvēto bambuslāci Gao Gao, sasniedzot 25 gadu vecumu, piemeklējušas pirmās vecuma kaites, tāpēc zoodārza darbinieki senjora vecuma zīdītāju lutina ar īpaši gatavotu bambusa maizi.

"Bambusa maize tiek gatavota, jo Gao Gao sasniedzis to vecumu, kad lielo pandu zobi pamazām sāk nodilt un bambusa lapas un zari ir grūti sagremojami, tāpēc mēs arī cenšamies uzturēt viņu veselīgā formā," stāsta Sandjego zoodārza kopēja Dženifera Beserra.

Lielā panda ietur trīs ēdienreizes dienā, kuru laikā mielojas ne tikai ar īpašo bambusa maizi, bet arī ar saldajiem kartupeļiem, salauzītiem bambusa dzinumiem, primātu cepumiem un sagrieztiem āboliem.

Gao Gao ir viena no trim pandām zoodārzā, līdzās viņam ir arī sieva Bai Džuna un viņa dēls Ksiao Livu. Ģimenes ikdienas gaitas var novērot arī tiešsaistē.

Kā atzīst zoodārza kopēja, ja vecajam melnbaltajam lācim nāktos uzturēties savvaļā, viņš nespētu izdzīvot, tāpēc zoodārza darbinieki ir uzņēmušies lielu atbildību.

Gao Gao dzimis savvaļā 1992. gadā, bet zoodārzā nonācis 2003. gadā. Gao Gao vārds no ķīniešu valodas tulkojams kā 'Garš Garš' vai 'Augsts Augsts'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!