Dažādas biešu šķirnes - 14
Bietes, šķiet, ir viens no tiem sakņaugiem, kas allaž bijis un vienmēr būs viens no visvērtīgākajiem. Pēdējā laikā arvien vairāk parādās jaunas kulinārās iespējas, kā šo vērtīgo sakņaugu izmantot pašu labā, taču biešu labākās īpašības var uzņemt ne tikai no dažādas pagatavošanas, bet arī, izvēloties dažādas šķirnes, kas vairumam var būt patīkams atklājums.

Kā izrādās, tad savulaik bietes izmantoja vairāk ārstnieciskiem nolūkiem, un tās pat izskatījušās citādi, vairāk līdzīgas burkāniem, jo saknes bijušas garas un tievas. Tikai ap 16. gadsimtu parādījušās noapaļoto formu bietes, kas mums pazīstamas joprojām. Galda bietes var būt dažādas formas – apaļas, cilindriskas, koniskas, burkāniem līdzīgas, mazākas un lielākas. Selekcionāri radījuši arī ļoti dažādas šķirnes – zeltainas, dzeltenas, strīpainas, baltas, ar baltu un dzeltenu sakni un citas interesantas krāsu un formu.

No asins sarkanām līdz zeltainām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!