Ķirbju lauki  - 11
Rudens ražas laikā ķirbji aug teju katrā lauku sētā, gluži tāpat kā kartupeļi, un, lai arī visi nav tos iecienījuši ieviest savā ēdienkartē ikdienā, ir interesanti vērot ķirbju audzēšanu uz lauka vai arī paglaudīt lielo ogu jau tad, kad tā nonākusi uz virtuves galda un tā vien gaida savas pārvērtības kulinārā šedevrā.

Ar ķirbju audzēšanu lielos apjomos aizraujas vien retais, jo tie ir lieli un vienai ģimenei nav nepieciešamības pēc ķirbju lauka, jo tos gluži vienkārši pēc tam izaudzētos kvantumus ir grūti izmantot, taču ķirbjmīļi gan aizraujas ar dažādu ķirbju audzēšanu. Ķirbju dažādība patiesi ir iespaidīga – sviesta ķirbis, muskatķirbis, riekstu, spageti, meloņu un pat dekoratīvie ķirbji. Un katram no tiem var atrast savu piemērotāku izmantošanas veidu, jo viens būs piemērots sautējumam, cits marinēšanai, bet vēl kāds sulas spiešanai vai kūkas gatavošanai.

Interesanti fakti par ķirbjiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!