Foto: DELFI
Svētdien, 4. oktobrī, kad atzīmē Pasaules dzīvnieku dienu, Rīgā notika nebijusi sociālā akcija – Lielā suņu pastaiga. 45 suņi kopā ar saviem saimniekiem devās gājienā pa Rīgas ielām.

Ar Lielo suņu pastaigu noslēdzās patversmes "Dzīvnieku draugs" rīkotā kampaņa "Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā", kuras mērķis bija veicināt pozitīvu attieksmi pret suņiem kā cilvēka līdzgaitniekiem pilsētā – kafejnīcās, viesnīcās, veikalos un citviet. Daudzās Eiropas pilsētās labi audzināts suns kā sava saimnieka pavadonis ikdienas gaitās ir ierasta parādība.

Lielā suņu pastaiga sākās ar pulcēšanos Eksporta ielas suņu pastaigu laukumā, no kurienes dalībnieki devās 5,5 kilometrus garā pastaigā cauri Rīgas centram. Katram ķepainim, kas piedalījās gājienā, organizētāji dāvināja jauku, krāsainu lakatiņu, ko apsiet kaklam, bet suņa saimniekam – karodziņu ar kampaņas "Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā" logo, kurā attēlota draudzīgā suņu meitene Bella. Logo autore ir māksliniece Inna Kogana, sunītes Bellas saimniece.

Gājiena mērķis bija pievērst uzmanību tam, cik daudziem cilvēkiem suns ir draugs un ģimenes loceklis, un aicināt atbildīgās institūcijas vairāk rūpēties par suņiem piemērotas infrastruktūras veidošanu pilsētā, iekārtojot pastaigu laukumus, iezīmējot īpašas vietas pilsētas zaļajā zonā un mežos, kur suņus atļauts vest pastaigās bez pavadas, nodrošinot pietiekamā daudzumā atkritumu urnas, kur izmest izkārnījumus. Vienlaikus pastaigas rīkotāji uzsver arī suņu īpašnieku atbildību gan par suņu apmācību, gan sakopšanu pēc suņa, gan atbildīgu uzvedību, uzturoties ar suni sabiedriskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!