Ar tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā izaugušais ērglēns, kuru aktīvākie sekotāji iesaukuši par Durbertu, izrādās, ir mātīte.

Pirmdien, 5. oktobrī, no Vācijas laboratorijas saņemtās DNS analīzes apstiprinājušas jau iepriekš izteiktas aizdomas – tā esot mātīte, nevis ērgļu tēviņš, kā līdz šim tika pieņemts, pavēstīja Latvijas Dabas fonda ornitologs Jānis Ķuze.

Portāla "Dabasdati.lv" foruma lietotāji ātri reaģējuši uz jaunumiem un ērgļu mātīti pārdēvējuši par Bertu.

Septembra beigās uz specializētu laboratoriju Vācijā tika nogādāta jūras ērgļa spalva, lai noskaidrotu, vai ērglis tiešām ir Durberts, vai arī tā ir jūras ērgļu mātīte.

Kurzemes vidienē ar tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā putna mazulis izšķīlās šogad pavasarī, un ik dienu portālā "Dabasdati.lv" viņa augšanai varēja sekot līdzi ikviens interesents. Nu jau gan jūras ērgļi ligzdu pametuši.

Jau ziņots, ka notiekošajam jūras ērgļu ligzdā sekojis negaidīti daudz cilvēku. Ligzdošanas sezonā kopējais skatījumu skaits tiešraidei no Kurzemē esošās jūras ērgļu ligzdas sasniedzis 7 miljonus. Savukārt unikālo skatījumu skaits sasniedzis 700 tūkstošus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!