Foto: Kadrs no video
Suņi vairāk par visu grib spēlēties, bet kaķi – lai viņus liek mierā un ļauj darīt to, kas pašiem tīk. To lieliski atspoguļo arī šis video, kur jauns zeltainais retrīvers visādi cenšas pierunāt kaķi ar viņu parotaļāties, bet tas, ierāvies stūrītī, sapņo vien par to, lai uzstājīgais suns no viņa atstātos.

Video krātuvē Youtube publicētajam video dots nosaukums "Puppy golden retriever scared of cat" (zeltainā retrīvera kucēns nobijies no kaķa). Pievilcīgā suņa vēlme nodibināt draudzīgas attiecības ar nopietno murrātāju acīmredzami plūst pāri malām, taču viņš visai īgnajam mincim tuvojas ārkārtīgi piesardzīgi.

Drošības pēc starp sevi un kaķi ieturēdams zināmu distanci, retrīvers dod tam ķepu, nepacietīgi ar priekšķepām lēkā uz vietas, aicinādams kaķi pārstāt būt tik nopietnam un arī ļauties rotaļu priekam, līdz visbeidzot sadūšojas dažas reizes pieskarties pūkainim ar ķepu, bet tūliņ pat piesardzīgi atkāpjas. Pēc tam suns lūdzošu skatienu noliek galvu uz grīdas tieši pie kaķa ķepām, šķiet, cerēdams atkausēt murrātāja salto sirdi.

Video beigās kaķis skaidri un gaiši nodemonstrē savu attieksmi pret uzaicinājumu – noliekas garšļaukus, pabāzdams galvu zem virtuves skapīša, liekot saprast, ka nevēlas tikt traucēts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!