Foto: Shutterstock
Patversmes "Ulubele" mājas lapā lasāms aizkustinošs lūgums palīdzēt tur mītošajiem rūpju bērniem – kaķiem un suņiem, kuriem nepieciešamas īpašas rūpes. Diemžēl patversmes "vecīšu un slimnieciņu blokam" potenciālie adoptētāji visbiežāk paiet garām neredzošu skatienu. Taču arī viņi gaida, pacietīgi un pazemīgi, bieži vien gadiem. Patversme lūdz ziedot šo ķepaiņu uzturēšanai un apsvērt iespēju adoptēt kādu no rūpju bērniem, kas par dāvātām mājām un mīlestību būs pateicīgs līdz pēdējam elpas vilcienam.

"Jūs jau zināt, ka vēršamies pēc jūsu palīdzības un atbalsta tikai īpašos gadījumos. Šoreiz lūgums ir īpašs, jo arī tie, par kuriem lūdzam, ir īpaši.

Starp vairāk nekā 300 "Ulubeles" iemītniekiem ir daudz rūpju bērnu – katram savs stāsts, sava sāpe un sava klusa cerība. Un katram sava īpaša uzmanība aprūpes, atbilstoša ēdiena, ārstēšanas un mīlestības devā... "Ulubelē" neviens, ja vien necieš sāpes un mokas, netiek iemidzināts – netiek sodīts ar nāvi tikai tāpēc vien, ka viņam nav paveicies ar saimnieku," rakstīts patversmes mājas lapā.

Viņu – īpašo – Līčos šobrīd ir daudz. Ļoti daudz. Katra lielākā cerība ir mīļas mājas, kurās viņus lolotu ģimene. Viņi gaida – pacietīgi un pazemīgi. Cerot, ka vecuma gados pabalējušās actiņas, kažoka krāšņums un zudušās maņas nebūs spriedums pavadīt atlikušo mūžu patversmē. Ka slimība, īpašās vajadzības un nepieciešamā uzmanība nevar būt šķērslis draudzībai un uzticībai uz mūžu. Varbūt tieši otrādi – varbūt tieši tas var satuvināt?

"Ieskaties viņos, ieskaties šajās īpašajās acīs – šajās bildēs ir viņi! Skumji, ka bieži paejam garām patversmes "vecīšu un slimnieciņu blokam" ar neredzošu skatienu, sevī nodomājot, ka "tie" jau uz adopciju neattiecas. Bet attiecas gan. Viņi gaida un cer visvairāk," rakstīts patversmes mājas lapā.

"Kamēr viņi ir pie mums, "Ulubelē", viņu ģimene un mājas cenšamies būt mēs un rūpēties, cik vien mūsu spēkos. Diemžēl, arī mūsu spēki ir ierobežoti – pietrūkst līdzekļu speciālajām barībām, barības piedevām, ārstu konsultācijām, analīzēm, izmeklējumiem un atbilstošiem medikamentiem, kas ir tik ļoti nepieciešami."

Patversmes darbinieki lūdz atbalstīt "Ulubeles" centienus izārstēt vai cienīgi aprūpēt viņus – slimos un nevarīgos.

"Ulubeles" specsunīši

Foto: Patversme "Ulubele"

Patversmē nonākusi pavisam nesen – ar smagi ielaistu audzēju. Viņas izdzīvošanai nepieciešamas analīzes un operācija. Kucīte ir aptuveni septiņus gadus veca.

Papildu informācija par sunīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Špicīte

Mazo špica šķirnes suņuku kāds vērīgs cilvēks pamanīja pamestu pieturvietā, iesietu "Rimi" plastmasas maisiņā! Suņuks nav jauns un, visticamāk, saimniekam kļuvis par apgrūtinājumu kažociņa un ādas iekaisuma problēmu dēļ. Pats nav ārstējis, pašam arī apnika… Sunītim vajadzīga veterinārā palīdzība un rūpīga atkopšana. Špicīte ir jau solīdā vecumā – viņai ir aptuveni 13 gadi.

Papildu informācija par sunīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Vācietis

Kas zina, par kādu drāmu izvērsusies cēlā un inteliģentā "vācieša", suņuvīra brieduma gados, dzīve, pirms viņš nesen nonāca patversmē. Viņam ir kostas un plēstas brūces, neārstētas traumas. Nepieciešamas asins analīzes un rūpīga izmeklēšana, lai saprastu viņa reālo veselības stāvokli un nozīmētu ārstēšanu. Viņš joprojām tic cilvēkam! Puisim ir aptuveni astoņi gadi.

Papildu informācija par suņu puiku atrodama šeit.

Foto: Patversme "Dzīvnieku Draugs"

Ralfs

Laikam nav tāda ziņu dienesta vai portāla, kurš nebūtu rakstījis par Ralfa traģisko dzīvesstāstu. Saimnieks piesējis pie koka Bolderājas mežā un atstājis nomiršanai. Laimīgas nejaušības dēļ atrasts un izglābts, bet pārāk ilgs bijis laiks bez barības un ūdens. Ralfam nepieciešama speciāla pārtika un kopšana, lai atjaunotu ķermeņa funkcijas pēc nobadināšanas. Viņam ir neārstētas slimības – arī ielaists kašķis. Visas šīs smagās problēmas ir pārvaramas ar speciālu barību, medikamentiem un labām domām. Dzīves nelolotais suņuks ir vien četrus gadus vecs.

Papildu informācija par suņu puiku atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Spaiks

Diemžēl šī suņu puikas kaite nav diagnosticēta. Kopš nonākšanas patversmē viņš slimo – uz kājām jēli izgulējumi, mutītē čūlas. Asins analīzes veiktas, tagad viss atkarīgs no rūpīgas ārstēšanas un mīļas kopšanas. Spaiks ir aptuveni 10 gadus vecs.

Papildu informācija par suņu puiku atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Terra

Kucīte ar diagnosticētiem neārstējamiem audzējiem. Ar speciālu aprūpi, regulārām dakteru konsultācijām un uzturošām piedevām viņas pašsajūta uzturama apmierinošā līmenī – sunīte ir priecīga un gaida ciemiņus. Aptuveni deviņus gadus veca.

Papildu informācija par sunīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Grietiņa

12 gadus veca sunīte, kura patversmē nonāca pēc saimnieces nāves. "Ulubeles" apmeklētāji viņu iepazinuši kā brīvi staigājošu patversmes "saimniecīti" – vienmēr moža, ieinteresēta, draudzīga. Grietiņai diemžēl diagnosticēts neārstējams audzējs ar metastāzēm. Kamēr prieks, apetīte un spēks – mēs darām visu, lai Grietiņas dzīve būtu laimīga un piepildīta!

Papildu informācija par sunīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Niks un Čikago

Varenie skaistuļi ar laipno skatienu – Niks (pirmajā foto) un Čikago – ir patversmes īpašie rūpju bērni, jo viņi sirgst ar epilepsiju jeb krītamo kaiti. Patversmes darbinieki un arī paši suņi ir iemācījušies sadzīvot ar šo problēmu – tā nav šķērslis laimīgai kopābūšanai. Tomēr uzturoši medikamenti mūža garumā ir nepieciešami.

Niks ir aptuveni četrus, bet Čikago – piecus gadus vecs.

Papildu informācija: par Niku un Čikago.

Foto: Patversme "Ulubele"

Lācis un Rūķis

Divas īpašās astes – Lācis (pirmajā foto) un Rūķis, kuri šobrīd ir Latvijā aktuālās slimības – barības vada dilatācijas jeb barības vada paplašināšanās upuri. Brīnišķīgi draugi un kompanjoni, kurus adoptējot, jāievēro savi noteikumi dienas režīmā un īpaši barošanas un uztura nosacījumi.

Lācis ir aptuveni trīs, bet Rūķis – piecus gadus vecs.

Papildu informācija: par Lāci un Rūķi.

Foto: Patversme "Ulubele"

Mūkupurva ielas suns

No dabas viņam dots skaists un neparasts kažoks, lepna stāja un dziļš skatiens. No saimniekiem – bezpajumtniekiem un dzērājiem – palikušas vien skumjas atmiņas, grūta dzīve un ielaistas slimības. Balti rudais kažoks nožēlojami noplucis un knapi spēj apslēpt vājo augumu un izspiedušos kaulus. Suns pavisam nesen nonācis "Ulubeles" aprūpē – nobadināts un apjucis, kad "saimnieki" viņu kā lietu atstāja un aizmirsa piesietu pie dārza mājiņas nedēļām ilgi.

Šim skaistulim vajadzīgas analīzes, nopietna izmeklēšana un ilgstošs atkopšanās laiks ar labu barību, vitamīniem un drošības sajūtu! Suņuks ir aptuveni septiņus gadus vecs.

Papildu informācija par suņu puiku atrodama šeit.

"Ulubeles" speckaķīši

Foto: Patversme "Ulubele"

Roms

Kaķītim ir cukura diabēts, nepieciešama specializēta barība un regulāras insulīna devas.

Ārkārtīgi mīļajam piecus gadus vecajam lielkaķim-skaistulim, kurš "Ulubelē" mīļi dēvēts par Romu, visvairāk nepieciešami gādīgi un atbildīgi saimnieki. Romam diagnosticēts cukura diabēts, bet viņš, tāpat kā cilvēki ar šādu kaiti, var turpināt dzīvot skaistu un pilnvērtīgu dzīvi, ja vien saimnieks apņemas regulāri atcerēties par nepieciešamo insulīna devu un specializētu barību vienmēr. Romas lielizmēra silti murrājošā mīlestība atsvērs visas rūpes. Un vai tad rūpes par kādu nav tas, kas dod lielāku jēgu mūsu dzīvei?

Papildu informācija par kaķīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Pinkijs

Kaķim ir hronisks rinīts, nepieciešama īpaša aprūpe un medikamenti saasinājumu periodos.

Pinkijs ir apmēram četrus gadus vecs mīlīgs kaķu puika ar pelēksvītrainu, kuplu kažociņu. Pinkija rinīts (deguna dobuma iekaisums) pagaidām nepakļaujas ārstēšanai – periodiski saasinājumi atgriežas ik pa laikam. Kas zina, varbūt mājas miers un istabas vissiltākais stūrītis zem lampas būs labākās dziedinošās zāles. Slimība Pinkijam arī šobrīd netraucē būt izcili mīļam un skaļi murrājošam omulības iemiesojumam.

Papildu informācija par kaķīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Rudais skaistulis

Mincim aiz muguras smagi izslimots vīruss, nepieciešama specializēta barība un acs operācija.

Šim rudi baltajam gadu vecajam skaistulim skatiens kļuvis skumjš un saguris no visām pārciestajām nedienām – smagi pārslimots vīruss un dakteris saka: "Lai glābtu actiņu, noteikti vajadzīga operācija."

Specializētā barība ik dienas palīdz vieglāk tikt galā ar slimības sekām. Tomēr rudi pūkainais skaistulis cer ne tikai uz labu veselību, bet arī mīļām, siltām, gādīgām mājām, kur novērtēs ne tikai viņa īpašo skaistumu, bet arī draudzīgumu un ienesto mieru.

Papildu informācija par kaķīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Džojs

Runcītim ir traumētas gūžas. Nepieciešams ilgstošs atkopšanās periods, ierobežotas kustības, dakteru vizītes un atkārtoti rentgeni.

Kas atgadījies šim jaukajam divgadīgajam balti svītrainajam runčukam, viņš pats, diemžēl, pastāstīt nemāk. Džojs, kā viņu dēvē "Ulubelē", mīlīgi skatās acīs un murrā, pacietīgi panesot sāpes, ko rada lauztās gūžas. Iespējams, izkritis pa logu, iespējams, pakļuvis zem auto. Šobrīd ir skaidrs – lai ļautu sekmīgi un ātri sadzīt lauztajiem kauliem, nepieciešams ierobežot viņa kustības, bieži atrādīties ārstiem, veikt atkārtotus rentgenus. Un, protams, ilgstošs atkopšanās laiks, kamēr pats varēs spert drošus soļus pretī jaunajiem saimniekiem. Jo šobrīd, mazkustīgi pavadot dienas būrītī, Džojs vaļā acīm sapņo par iespēju dzīvot mīļā ģimenē.

Papildu informācija par kaķīti atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Liza

Mīlīgā un sirsnīgā kaķmeitiņa Liza patversmē nonākusi stipri savainota – ārsti pieļauj, ka tas noticis kritiena rezultātā. Liza savos piecos gadiņos ir ļoti paļāvīga un mīļa, kas nav tik bieži raksturīgs kaķenēm, kam kažociņš veselās trīs krāsās! Lizai šobrīd nepieciešams miers, biežas vizītes pie ārstiem un atkārtoti rentgeni. Un, protams, ilgstošs atkopšanās laiks. "Ulubelē" gan par katru slimnieciņu cītīgi rūpējas, bet tas nevar aizstāt tādu dziedināšanu un atlabšanu, ko dāvā tikai māju sajūta!

Papildu informācija par kaķītmeitiņu atrodama šeit.

Foto: Patversme "Ulubele"

Herkuless

Vienmēr sāpīgi, kad par savu izdzīvošanu un veselību cīnās kāds mazulis, kuram šobrīd būtu jāspēlējas ar rotaļlietām un jāizzina lielā pasaule. 3,5 mēnešus vecais runcītis ir smagi traumēts. Var tikai minēt, kas bijis šo traumu cēlonis… Savas apņēmības un dzīvotspara dēļ mazo stiprinieku patversmes darbinieki ir iesaukuši par Herkulesu. Ceram, ka vārdiņš viņam palīdzēs tikt pāri visam garajam atveseļošanās periodam: ārsta vizītēm, atkārtotiem rentgeniem, atkopšanās laikam. Un ļoti ceram, ka Herkulesā ieskatīsies kāda jauka ģimene, kas sapratīs viņa īpašās vajadzības šobrīd un palīdzēs ar tām tikt galā, lai Herkuless izaugtu par īstu stiprinieku. Veselu stiprinieku.

Papildu informācija par kaķīti atrodama šeit.

Ja vēlies dot kādam ķepainim mājas, zvani uz patversmi pa tālruni 27803333.

Atbalstīt "Ulubeles" rūpju bērnus iespējams:

* Zvanot pa ziedojumu tālruni 90006083 (1 zvans = 1.42 eiro; "Lattelecom" komisija 12.10 %)

* Ar pārskaitījumu uz biedrības kontu:
Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
Reģ.Nr. LV 40008095993
Konts: LVL: LV38HABA0551011767179
ziedojuma mērķis: rūpju bērniem ar astēm

* Ziedojot tiešsaistē ar pārskaitījumu caur portālu "Ulubeles" projektam "Izdari sirds darbu"(Fonds Ziedot.lv neietur komisijas maksu)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!