Foto: Kadrs no video
Indijas klaiņojošo dzīvnieku glābšanas centra darbinieki snieguši palīdzību pamestam sunim, kurš smagi ielaista kašķa dēļ pilnībā zaudējis apmatojumu un, čokurā sarāvies, gulējis ceļmalā, absolūti padevies mokošajai slimībai. Pēc diviem mēnešiem dzīvnieku draugu aprūpē slimības novārdzinātais un izķēmotais suns pārvērties līdz nepazīšanai – atguvis savu balto kažociņu un ticību cilvēkiem.

24. septembrī Indijas vadošā klaiņojošo dzīvnieku glābšanas centra "Animal Aid Unlimited" Youtube kontā publicēts ārkārtīgi saviļņojošs video ar nosaukumu "Amazing transformation of sick dog who had given up hope" (Suņa, kurš bija zaudējis visas cerības, brīnumainās pārvērtības), kas nepilnu divu nedēļu laikā skatīts vairāk nekā četrus miljonus reižu.

Ceļmalā apātiski gulošo, izkāmējušo dzīvnieku, kura ādu viscaur klājis kašķis, glābēji drošības pēc sagūstījuši, izmantojot ķeramo tīklu, lai izslēgtu kaut mazāko iespēju, ka suns pārbijies aizbēg un spiests pavadīt vēl kaut vienu dienu bez ārstēšanas, kas viņam tik ārkārtīgi nepieciešama.

Pirmajā dienā, ko pavadījis glābšanas centrā, suns tikai gulējis, pilnībā zaudējis spēkus un noslēdzies sevī. Video redzams, kā centra darbiniece ķepaini cenšas noglāstīt, bet tas – kas zina, nespējas uzticēties vai slimības radītā diskomforta dēļ – momentā parauj galvu prom no rokas, kas to knapi skārusi. Ir pilnīgi skaidrs, ka nabaga dzīvniekam ļoti sen neviens nav pieskāries…

Pēc desmit dienu ilgas ārstēšanas kašķis ir uzveikts. Bet pēc divu mēnešu ilga intensīva atveseļošanās veicināšanas kursa… ir grūti noticēt, ka tas ir tas pats suns. Viņam jau ataudzis plāns, balts kažociņš un dzīvnieks laimīgs ļaujas savu aprūpētāju apskāvieniem un glāstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!