Foto: Kadrs no video
Kādai ģimenei patiesu prieku sagādā emu mazulis, kurš par savu draugu izvēlējies suni, ap kuru nepārtraukti danco, cenzdamies pievērst sev uzmanību un aicinādams spēlēties. Putns pat iemācījies atdarināt suņa darbības, lai šķistu savam nopietnajam un jau sirmajam rotaļu biedram interesantāks.

Vietnē "Youtube" daudzu sajūsmu izpelnījies video ar nosaukumu "Baby Emu is so happy to Play with Family Dog" (Emu mazulis ir ļoti priecīgs spēlēties ar ģimenes suni). Tas skatīts vairāk nekā 30 tūkstošus reižu.

Video sākumā žiperīgais emu spēlējas ar rozā balonu, izraisīdams nopietnajā sunī vien mulsumu un neizpratni, bet ģimenes locekļiem sagādādams lielu jautrību.

Visaizraujošākais ir skats, kad žiperīgais putns pacietīgi sagaida, kamēr suns ienāk istabā, un tad apgāžas uz sāna un caur muguru apveļas uz otra sāna. Izskatās, ka emu atdarina darbību, ko iepriekš ir veicis suns, lai viņam izpatiktu, taču nopietnais, solīdā vecuma suns vienkārši paiet žirgtajam delverim garām.

Pēc tam spēlēties alkstošais emu uzstājīgi danco sunim apkārt, cenzdamies kaut kā pievērst sev viņa uzmanību. Putns pat lēkā pārmaiņus te uz vienas, te otras kājas, kamēr suns tikai mazliet satraukti staigā iekšā un ārā no istabas. Video redzams, ka emu mazulis tiek turēts cilvēku mājoklī, jo kadrā ticis tam paredzētais būris.

Emu (Dromaius novaehollandiae) ir Austrālijas lielākais putns un pasaulē otrs lielākais putns, auguma ziņā piekāpjoties vien strausam. Emu var sastapt gandrīz visā Austrālijas kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!