Kad ābolu raža novākta, nereti aizdomājamies, kā šos vitamīnu pilnos augļus uzglabāt vēlākiem mēnešiem. Atbildi atradām Calis.lv forumā, kura dalībnieki dalās savā pieredzē, ko un kā labāk darīt, lai āboli ne tikai ilgāk saglabātos, bet arī joprojām garšotu tikpat sulīgi un kraukšķīgi.
Tā vietā, lai ziemas mēnešos iegādātos importētos ābolus, varam gardu muti kraukšķināt pašu vai omas dārzā augušos ābolus, tāpēc aizņemies šos padomus un izbaudi dārza veltes arī vēlāk.
Forumā izveidojusies diskusija ne tikai par glabāšanas knifiņiem, bet arī par to, kādus ābolus tad var glabāt vēlākam laikam un ar kuriem tas var neizdoties. Kāds pieredzējis ābolu audzētājs skaidro, ka ziemas mēnešiem var glabāt vien ziemas ābolus, vasaras āboli pavisam noteikti nesaglabāsies tik ilgi, tāpat tiek uzsvērts, ka āboliem jābūt plūktiem no zariem, nevis lasītiem no zemes. Svarīgi pievērst uzmanību arī tam, kādi āboli izskatās jau kokā, jo dažkārt jau zaros augoši āboli ir inficēti ar puvi, tāpēc pat pienācīgos apstākļos tie sāks ātrāk pūt.