Klāt piektdienas vakars, tādēļ, kā ierasts, MansDraugs.lv piedāvā gardu ideju, ar ko palutināt savu mīluli – kaķi vai suni – brīvdienās, kad ir vairāk vaļas stāvēt pie plīts. Šī omlete ir viegli pagatavojama un to baudīt vari arī pats, savai porcijai pēc garšas pievienojot sāli un piparus.

Nepieciešams:

  • 150 grami vienādos gabaliņos sagrieztu krustziešu dzimtas dārzeņu
  • (brokoļu, ziedkāpostu un/ vai Briseles kāpostu)
  • 4 vai 5 olas
  • 1 tējkarote paprikas
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

Vidēja lieluma katlā uzkarsē aptuveni 700 mililitrus ūdens. Pievieno dārzeņus un vāri uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes vai līdz dārzeņus var saspaidīt ar dakšiņu. Noņem no uguns un nokās.

Lielā bļodā iesit olas, pievieno tītara gaļu, dārzeņus, papriku un kurkumu un labi samaisi.

Lielā pannā ielej olīveļļu un uzkarsē to uz lēnas uguns. Tikko eļļa ir sakarsusi, ielej olu maisījumu. Uzliec vāku un cep uz ļoti lēnas uguns 20–30 minūtes.

Sagriez omleti astoņos vienādos gabalos. Kaķim noteikti pietiks ar vienu šķēli, bet sunim vajadzētu pasniegt divas.

Variants

Tītara gaļu vari aizstāt ar vistas gaļu un krustziežu dzimtas dārzeņus – ar tādiem dārzeņiem kā cukīni, dzeltenie kabači un sparģeļi.

PS: Protams, šī maltīte ir tikai našķis, ar ko mīluli savu reizi palutināt. Tā nevar kļūt par ēdienkartes galveno vai vienīgo sastāvdaļu. Četrkājainā drauga uztura pamatā vajadzētu būt pilnvērtīgai un sabalansētai suņu vai kaķu barībai, kas satur vitamīnus, minerālvielas un citus dzīvnieka veselībai un labsajūtai būtiskus elementus nepieciešamajā kombinācijā un daudzumā.


Recepte no Barbaras Teilores-Laino grāmatas "Mājās gatavota barība kaķiem un suņiem" ("Zvaigzne ABC").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!