Foto: Vida Press

Kalifornijā divām noklīdušām jūrascūciņām Estellai un Pipam paveicās, ka tos laikus izglāba un par viņu veselību pienācīgi parūpējās Harvestes dzīvnieku patversmes (Harvest Home Animal Sanctuary) ļaudis, kas dzīvniekus pamanīja atstātus vienus ceļa malā. Kā vēlāk noskaidrojās, vienai no jūrascūciņām bija lauztas aizmugurējās ķepas, un viņa nespēja pati staigāt. Patversmes darbinieki izdomāja interesantu veidu, kā palīdzēt dzīvniekam atgūt dzīvesprieku un spēju pārvietoties, raksta Abcnews.go.com.


''Uzņēmāmies rūpes un izglābām abu dzīvnieku dzīvības, īpaši palīdzot Estellai, kurai veterinārārsts apstiprināja pakaļkāju paralīzi. Mēs nevarējām viņai atgriezt spēju staigāt, bet izdomājām citu veidu, kā palīdzēt Stellai kustēties, '' skaidro Harvestas dzīvnieku patversmes menedžere Kristīne Moriseja (
Christine Morrissey
)

Patversme lūdza cilvēku atbalstu, un no saziedotajiem līdzekļiem nodrošināja jūrascūciņai ratiņkrēslu. Pēc pāris nedēļām ratiņkrēsls bija jau izgatavots, un tagad jūrascūciņa atkal var pārvietoties un kustēties pašas spēkiem.

"Pirms ratiņkrēsla lietošanas Estellai bija izbīdītas pakaļkājas tā, ka, lai dzīvnieks pārvietotos, bija jāizmanto tikai priekšējās ķepas. Bet tagad ar ratiņkrēsla palīdzību viņa atkal ir sprigana un nemitīgi kustās, par savu traumu jau aizmirsusi," skaidro Moriseja.

Otra atrastā jūrascūciņa Pips bijis liels atbalsts Estellas atveseļošanās laikā un nav atkāpies no savas bēdu māsas ne soli, atklāj patversmes pārstāve.

Jūrascūciņas nemitīgi esot kopā. Viņas pat dalot ēdienu un labprāt kopā mielojas ar zemenēm un vīnogām.

Abas jūrascūciņas palikšot uz dzīvi patversmē, kur tās iespējams uzturēt un pienācīgi apkopt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!