Foto: Shutterstock
Helovīns ir daudzu iemīļoti svētki. Baisajā naktī cilvēki viens otru biedē ar leģendām un spoku stāstiem, ēd daudz saldumu un, protams, uz dažām stundām līdz nepazīšanai pārtop par kādu citu. Tā kā daudzās mājās svinībās piedalās arī četrkājainie draugi, īpašajā dienā kostīms mugurā tiek vilkts pat suņiem. Kā tad Visu svēto dienu sagaida suņi Kijevā un Losandželosā?

Ukrainā mopšu īpašnieki Helovīna gaidīšanas laikā pulcējās Partizānu slavas parkā (Park Partizanskoj Slavy) parkā, kas atrodas Kijevā. Tur notika īpaši šiem četrkājainajiem paredzēta modes skate.


Tajā savus mīluļus par zirnekļiem, eņģeļiem, pūķiem un filmu varoņiem pārģērba vairāk nekā 100 mopšu saimnieki, no kuriem daži arī paši bija ieradušies pieskaņotā tērpā. Kāds bija ietērpies saskaņotos meksikāņu tērpos, cits iemīļotos filmu varoņos, bet kāds vīrietis ar savu suni patriotiski pārģērbās pat par Ukrainas nacionālās futbola komandas spēlētājiem. Daudzi bija aizņēmušies savas vai draugu bērnu drēbes, lai mīluļiem izveidotu pienācīgu kostīmu. Šie ir pirmie mopšu Helovīna svētki Ukrainā.

Arī Kalifornijā Losandželosas lidostā cilvēkus šonedēļ priecēja suņi un viņu saimnieki, kas, svētkus gaidot, pārtapa visdažādākajos tēlos.

Četrkājainie Veļu nakts gaidītāji lidostā šonedēļ satiekami katru dienu. Pasākuma mērķis ir vismaz divas stundas dienā iepriecināt cilvēkus, kuriem pēc smaga lidojuma nepieciešama smieklu deva. Video redzams, ka cilvēkiem suņi kostīmos patīk, viņi fotografējas, sarunājas, vērtē tērpus un noteikti izbauda četrkājaino draugu Helovīna parādi.


Suņu parādi organizē Losandželosas lidostas Mājdzīvnieku pasažieru nomierināšanas programma (Pets Unstressing Passengers program).

"Mēs domājām, ka piepildīt lidostu ar suņiem, kas pārģērbušies dažādos Helovīna tērpos būtu jautri, jo šiem kucēniem patīk pārģērbties. Viņi ir lepnāki par sevi un laikus var sagatavoties svētkiem," skaidro brīvprātīgās programmas direktore Heidija Hūbnere (Heidi Hubner).

Šāda Mājdzīvnieku pasažieru nomierināšanas programma aizsākta jau 2013. gadā. Suņi cilvēkus lidostā izklaidē un iepriecina, ļaudis aizmirst par garajām gaidīšanas stundām vai neparedzētiem atceltiem reisiem, tā vietā fotografējoties ar dzīvniekiem un izbaudot to kompāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!