Foto: Publicitātes foto
Suņi, kaķi, lamas, alpakas, govis, tītari, truši, papagaiļi, zirnekļi, skorpioni un prusaki un vēl citi eksotiski mīluļi un mājdzīvnieki jau 14. un 15. novembrī būs apskatāmi izstādē "ZooExpo 2015" Ķīpsalā. Šogad paredzētas arī iepriekš nebijušas atrakcijas un pasākumi.

Starptautiskas suņu un kaķu izstādes, šovi un ringi, atraktīvas šķirņu demonstrācijas un modes skates, plaša mājdzīvnieku un dekoratīvo putnu ekspozīcija, speciālistu konsultācijas, izklaidējoša pasākumu programma, plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija – tas viss sagaida starptautiskajā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādē "ZooExpo 2015".

"Ne velti saka, ka rudentiņš ir bagāts vīrs. Tāda būs arī šī gada izstāde "ZooExpo" – vēl bagātāka ar dzīvniekiem, vēl interesantāka ar aizraujošiem priekšnesumiem, kā arī vēl draudzīgāka ar pievilcīgām zoopreču cenām," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

Paralēli suņu un kaķu izstādēm būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties dažādu dzīvnieku:

  • barību;
  • vitamīnus;
  • dzīvnieku kopšanas komplektus;
  • būrīšus;
  • dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas.

Pirmo reizi izstādē "ZooExpo" varēs apskatīt LKF biedru talantu izstādi, lai uzzinātu, ar kādiem hobijiem vēl nodarbojas suņu īpašnieki. Apskatei Ķīpsalā būs izliktas fotogrāfijas, kurās redzami lietišķās mākslas priekšmeti, adījumi no suņu vilnas, dažādi gleznojumi un citi mākslas darbi.

3000 apķērīgi, paklausīgi un skaisti suņi

Foto: Publicitātes foto

Tieši tik daudz suņu, kuri pārstāvēs teju 237 šķirnes, divu dienu laikā varēs iepazīt Ķīpsalā. Visi šie suņi sacentīsies konkursos, lai iegūtu labākā titulu.

Pirmoreiz Latvijā tiks piešķirts arī jauns tituls "Rīgas uzvarētājs". Konkursantu vidū būs arī Holandes ganusuns, broholmietis, Havanas bišons, Tibetas terjers un frīzu putnusuns. Šīs suņu šķirnes mūsu valstī vēl nav reģistrētas un kā liels retums būs redzamas tikai izstādē Ķīpsalā.

Būs jautrais flaibols ķepaiņu izpildījumā un aizraujoši, teatralizēti suņu šķirņu demonstrējumi. Vēl interesenti varēs uzzināt, kāda ar suņu - policistu darba ikdiena. Kā jau tradicionāli izstādē piedalīsies arī suņi terapeiti, kas priecēs jaunākos izstādes apmeklētājus.

Paralēli suņu sacensībām apmeklētāji Ķīpsalā varēs vērot īpaši gudru suņu paklausības demonstrējumus un veiklības stafetes. Neizpaliks arī jautrais flaibols ķepaiņu izpildījumā un aizraujoši, teatralizēti suņu šķirņu demonstrējumi. Vēl interesenti varēs uzzināt, kāda ir suņu - policistu darba ikdiena. Kā jau tradicionāli izstādē "ZooExpo" piedalīsies suņi terapeiti, kurus mazākie izstādes apmeklētāji varēs glaudīt un paņurcīt.

Un kā gan bez modes aktualitātēm, ja priekšā bargā ziema un mazajiem ķepaiņiem būs nepieciešams ne tikai stilīgs, bet arī silts apģērbs. Interesenti varēs vērot suņu apģērbu modes skates, lai laikus papildinātu sava mīluļa drēbju skapi.

Kucēnu tirdzniecība izstādē nav atļauta, bet ikvienam būs iespēja aprunāties ar dažādu šķirņu speciālistiem, lai saņemtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un varbūt jau aizrunāt kādu kucēnu.

500 neatkarīgi, pašpārliecināti un eleganti kaķi

Foto: Publicitātes attēls

Arī kaķu mīļiem būs tas prieks apskatīt neskaitāmi daudz minku ar lepniem ciltsdokumentiem vismaz četrās paaudzēs, turklāt no 26 dažādām šķirnēm. Patiess retums būs pasaulē vienīgie kaķi ar īsām kājiņām – mančkini, kurus izstādē varēs sastapt īpaši kuplā skaitā.

"ZooExpo 2015" apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi, ieklausīties ekspertu stāstījumā, kā arī aprunāties ar kaķu audzētājiem un noskaidrot visu interesējošo – gan par šķirnes īpašībām, gan par mīluļa turēšanu un kopšanu.

Kā jau katru gadu, arī šogad vienā no starptautiskajām izstādēm kaķiem tiks piešķirts tituls "Latvijas uzvarētājs" – to saņems visskaistākais attiecīgās šķirnes runcis un kaķene katrā šķirnē.

Bez ringiem būs arī vairākas specializētās izstādes, kurās par uzvarētāja titulu sacentīsies gan krāšņie un garspalvainie Persijas kaķi, gan bezvilnas kaķu grupa – peterboldi un Donas un Kanādas sfinksi, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu.

Balvas tiks sadalītas arī skotu stāvausu un nokareno ausu kaķu starpā. Izstādē sevi prezentēs arī Menas jenotveidīgie kaķi, kuri mēdz svērt pat 14 kg, un astainie imperatori – Napoleona šķirnes kaķi.

"ZooExpo 2015" apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi, ieklausīties ekspertu stāstījumā, kā arī aprunāties ar kaķu audzētājiem un noskaidrot visu interesējošo – gan par šķirnes īpašībām, gan par mīluļa turēšanu un kopšanu. Savukārt tie, kas jau izlēmuši iegādāties kaķēnu, izstādē varēs to nolūkot un vienoties par iegādi.

Gotiņas Goša un Šēra, āzis Fredis un citi zvēri

Foto: Publicitātes foto

"ZooExpo 2015" nebūtu mājdzīvnieku izstāde, ja tajā varētu satikt tikai kaķus un suņus. Ģimenēm ar bērniem un visiem dzīvniekmīļiem būs iespējams apskatīt arī citus dzīvnieciņus – lamas un alpakas no "Rakši Zoo", gotiņas Gošu un Šēru no "Trušu pilsētiņas", zirnekļus un skorpionus no Lietuvas posmkāju zoodārza "Insektariumas".

Tāpat varēs apskatīt daudz un dažādus trušus, zosis, pīles, baložus, papagaiļus un citus dekoratīvos putnus, jūrascūciņas, kāmjus un žurciņas, simtkājus, vaboles un dievlūdzējus, un varbūt pat āzi Fredi. Noteikti nedrīkstēs palaist garām arī aizraujošus cirka priekšnesumus un citas atrakcijas, kas bērnu priekam darbosies bez papildu maksas.

Informācija apmeklētājiem

Foto: Publicitātes foto

Izstādes darba laiks:

  • 14. novembrī no pulksten 10 līdz 18
  • 15. novembrī no pulksten 10 līdz 18

Biļetes:

  • pieaugušajiem – 5,50 eiro
  • pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4 eiro
  • bērniem no pieciem līdz 18 gadiem – 3 eiro
  • bērniem līdz četru gadu vecumam ieeja bez maksas.
  • ģimenes biļete – 12,50 eiro (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
  • vairāk bērnu – 1,50 eiro par katru bērnu
  • visas atrakcijas (telpās) bez maksas.
  • autostāvvieta – 3 eiro.

Plašāka informāciju meklē šeit.

Izstādi "ZooExpo" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs". Suņu un kaķu izstāžu sponsors – "Royal Canin".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!