pusdienu kārba plastmasas kastītes
Foto: Shutterstock

Tiem, kas ikdienā uz darbu ņem līdzi pusdienas vai dod tās līdzi bērniem uz skolu, noteikti zina, ka dažkārt līdzi ņemšanas trauki piesūkušies ar nepatīkamu aromātu un nav izmazgājami, citreiz tie šķiet taukaini, bet citi ar laiku deformējas. Lai nesaskartos ar šādām situācijām, jāievēro to pareiza kopšana, un padomus šajā jautājumā sagatavojis portāls Goodhousekeeping.com.

Ēdiena sildīšana mikroviļņu krāsnī

Ikdienas skrējienā ir ērti līdzi paņemto ēdienu uzsildīt uzreiz pusdienu kārbā un tad arī no tās paēst vai arī pēc sildīšanas ēdienu uzlikt uz šķīvja, taču šo trauku ievietošana mikroviļņu krāsnī nav ieteicama. Ja regulāri plastmasas kārbas tiks sildītas kopā ar ēdienu, laika gaitā tās var deformēties, vāciņi var vairs stingri nepiegult, un trauki vairs nebūs tik kvalitatīvi. Ja vien kārbas nav no speciāla materiāla, kuru ļauts karsēt, labāk no tā izvairīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!