Sarkanbikšu ģimenē mīlestības ir daudz, un ne velti, jo tā jāsniedz mīļotajam cilvēkam, bērnam un vēl 10 mājdzīvniekiem - pieciem kaķiem un pieciem suņiem, kuri visi guļ zem viena jumta.

Jūlija vienmēr vēlējusies, lai viņas ģimenē ir daudz dzīvnieku. Un tā viens pēc otra šajā ģimenē ir ienākuši pieci suņi un pieci kaķi. Ar minkām bijis daudz grūtāk, ģimene vienmēr tos bija vēlējusies, bet dēlam Dāvidam no tiem ir alerģija. Vienīgā iespēja piepildīt savu vēlēšanos - sfinksi. Ģimenē dzīvo arī viens spalvains sfinks, bravūrīgais runcis Pika.

Foto: Kadrs no video

"Pika ir saimnieks. Ja mums notiek ģimenē strīds starp suņiem, tad Pika ir tas, kurš strīdu izšķir uzreiz. Viņš paliek dusmīgs un skaļi ņaud un metās virsū tam, kurš ir vainīgs," raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta Jūlija.

Kā abi taksīši Ursula un Bricis, un pat augumā brangais Kane korso šķirnes suns vārdā Čops to pieļauj?

"Kā cilvēks izturas pret suni, tāpat arī suns pret saviem līdziniekiem, pret kaķiem, suņiem un arī pret cilvēkiem. Mums ir ļoti mīļi suņi un kaķi, tāpēc es domāju, ka viss atkarīgs no saimniekiem, ja viņi ir ļauni, arī suns būs tāds pats. Ja saimnieki mīl dzīvniekus un savā starpā neķildojas, tad dzīvnieki dara tāpat," uzskata desmit dzīvnieku saimniece.

Foto: Kadrs no video

Ļoti sirsnīgi lielā saime uzņēma arī Brici. Kāds mazo suņuku īsi pirms Ziemassvētkiem bija izmetis pie vietējā veikala. Maz ticams, ka suņuks lielajā salā būtu sagaidījis nākamo rītu, bet par laimi viņu pamanīja Jūlijas mamma.

Suns bija atstāts mīnus 29 grādu aukstumā. Saimniece nezina, cik ilgi viņš bija atradies salā, bet tajā dienā, kad viņu atveda mājās, suns saslima. Suns bija izstīdzējis un vārgs. Tad Brici veda uz slimnīcu, ārstēja. Pāris naktis pēc tam vēl Sarkanbikšu mājā neviens negulēja, jo Bricis nepārtraukti smilkstējis.

Foto: Kadrs no video

Svarīgākais, lai katrs apzinātos, cik daudz viņš spēj un vēlas. Arī ikdienas rūpes par 10 ķepaiņiem nav vieglas, bet Jūlija skaidro, ka, jo vairāk cilvēks dara, jo vairāk spēj izdarīt. Galvenais ir darīt. Tad visiem mīlestības pietikšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!