Foto: "Purina"
“Liels paldies par labiem darbiem!” – šie vārdi no 13. līdz 25. oktobrim atskanēja visā Latvijā simtiem reižu, paužot pateicību cilvēkiem, kuri sniedza savu artavu dzīvnieku patversmju iemītnieku sasildīšanas akcijā.

Tās laikā mājdzīvnieku ražotāja ''Purina'' organizētais labdarības busiņš piestāja 22 pilsētās, kopumā 33 pieturvietās, aicinot iedzīvotājus ziedot savas vecās segas, dvieļus un sakrātās avīzes dzīvnieku patversmēm.

Cilvēku atsaucība bija neizmērojama – bieži vien busiņš bija tik ļoti pārkrauts, ka nācās piesaistīt papildu transportu, lai visu savākto nogādātu patversmēs. Saziedotais nonāca 16 patversmēs visā Latvijā, un ''Purina'' ar gandarījumu atzīst, ka akcija patiešām bija izdevusies, un saka lielu paldies visiem ziedotājiem, kuru kopskaits sasniedza divus tūkstošus.

Netrūka arī emocionālu brīžu, kad cilvēki, kas atnesa vecās segas, atteicās no ''Purina'' dāvātās dzīvnieku barības, norādot, lai labāk to aizvedot uz patversmi, tur tā noderēs vairāk. Kopumā patversmēs nonāca vairāk nekā tūkstotis kaķu barības iepakojumu, kas netika izdalīti ziedotājiem.

Kopumā uz patversmēm tika aizvestas 300 milzīgas kastes ar segām, dvieļiem un citām noderīgām lietām, turklāt ''Purina'' patversmēm dāvināja kopumā vairāk nekā divas tonnas dzīvnieku barību – gan kaķiem, gan suņiem.

Brīvprātīgie, kuri ''Purina'' busā pieņēma ziedojumus, uzklausīja simtiem stāstu – par to, kādi mājdzīvnieki ir kuram ziedotājam, kā tie nonākuši pie viņiem, vai, tieši otrādi, kāpēc mājās mīluļu nav.

Īpaši sirsnīgus stāstus nācās dzirdēt no skolēniem – vairākās skolās ziedojumi tika vākti organizēti, un katrs bērns atnestajās mantās ielika daļu savas sirds siltuma. Tāpat lielu atbalstu sniedza dažādas valsts un pašvaldību iestādes. Netrūka arī emocionālu brīžu, kad cilvēki, kas atnesa vecās segas, atteicās no ''Purina'' dāvātās dzīvnieku barības, norādot, lai labāk to aizvedot uz patversmi, tur tā noderēs vairāk. Kopumā patversmēs nonāca vairāk nekā tūkstotis kaķu barības iepakojumu, kas netika izdalīti ziedotājiem. Daudzi arī paši nāca ne tikai ar segām un dvieļiem, bet arī barību, barības traukiem un citām lietām, kas lieti noderēs dzīvnieku patversmē.

Nenoliedzami, būtiska nozīme bija arī mediju un sociālo tīklu lietotāju atbalstam – ziņa par ''Purina'' busa ierašanos tika pārpublicēta gan reģionālajos laikrakstos un ziņu portālos, gan nacionālajos ziņu portālos, akcija tika apspriesta arī sabiedriskajos medijos. Tāpat arī būtisku ieguldījumu deva ieraksti Twitter un Facebook ar tēmturi #SeguBuss – tieši no tiem daudzi uzzināja par iespēju izdarīt labu darbu vēl pirms tradicionālā Ziemassvētku labdarības maratona –, kā arī Armanda Simsona video aicinājums.

''Purina'' vēlreiz pateicas visiem ziedotājiem, kuri atbalstīja ''Purina'' segu busa akciju un palīdzēja sasildīt patversmju iemītniekus, un aicina rūpēties par citu pamestajiem dzīvniekiem arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!