Foto: Vida Press

Kāda krievu izcelsmes fotogrāfe Marija Rozenblate (Maria Rosenblatt) no Izraēlas radījusi pārdomas raisošu fotogrāfiju sēriju ''Dvēseļu portreti'' (Portaits of Soul), kurā dažādi dzīvnieki attēloti kā cēli aristokrāti, vēsta Vida Press.

Interesantā ideja fotogrāfei, kas ikdienā iemūžina mūziķus un aktierus, radusies kādā no fotosesijām, uz kuru sieviete bija paņēmusi līdzi arī savu suni Dido. Studijā izstādītie prožektori kādā brīdī izgaismoja četrkājaino draugu, un lika fotogrāfei nodomāt, cik suņu meitene cēli izskatās, gluži kā grāfiene. Šo ideju Rozenblate nolēma attīstīt.

Smalkajā stilā iemūžināts viens zirgs, pāris kaķi un vairāki suņi. Lielākā daļa dzīvnieku, kas piedalās fotosesijā, tika paņemti no patversmēm, tādējādi atgādinot visiem cilvēkiem, ka daudz skaistu četrkājaino draugu vēl joprojām ir bez mājām.

"Dažus no tērpiem, kuri redzami dzīvniekiem mugurā, es šuvu pati. Mana galvenā ideja šim projektam bija parādīt aristokrātisko dabu, kāda slēpjas ikvienā dzīvniekā," skaidro fotogrāfe.

Projektam dots nosaukums ''Dvēseļu portreti'', lai uzsvērtu dzīvnieku iekšējo pasauli un dvēseli, kas, kā fotogrāfe uzskata, piemīt katrai dzīvai radībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!