lauru koks lapas garšaugs telpaugs
Foto: Shutterstock
Lauru mēs atpazīstam pēc aromātiskajām lapām, kas tiek pievienotas zupām, marinādēm, cepešiem, sautējumiem un citiem ēdieniem, taču ne tikai kulinārām vajadzībām var audzēt šo koku, jo tas ar savu dekorativitāti kalpos arī kā interesants telpaugs.

Interesanti, ka laura, ko mēdz dēvēt par lauru koku, lapas vairums iegādājas garšvielu stendā, taču šo augu katrs pats var audzēt uz savas palodzes un izmantot gan kā garšaugu, gan kā dekoratīvu telpaugu. Starp citu, šis augs jau vēsturiski simbolizē pārticību un labklājību, tāpēc savulaik bija ierasts, ka katra mājās auga šis kociņš.

Laurs, koks, no kura iegūstam smaržīgās lapas, telpās var izaugt 2-3 metru augsts, taču Vidusjūras apgabalos, kur tas aug kā mūžzaļš koks vai krūms, sasniedz pat 10 metru augstumu. Arī telpās audzējamais laurs zied ar dzeltenīgi zaļiem ziediņiem, taču, lai šos skaistumu sagaidītu, kociņu nedrīkst apgriezt. Taču pat tad, ja neizdosies sagaidīt ziedus, gana skaista ir šī auga lapotne ar iegarenām lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!