Foto: DELFI

Sestdien, 14. novembrī, aizvadīta pirmā zvēru izstādes ZooExpo 2015 diena. Ķīpsalā vienuviet bija apskatāmi dažādākie suņi, kaķi, lamas, rāpuļi, putni, truši un citi dzīvnieki. Paralēli suņu un kaķu vērtēšanai, apmeklētājiem šogad bija sagādātas vēl daudz un dažādas citas atrakcijas un nodarbes, kas iepriecināja kā saimnieku, tā mīluli. Izstāde turpināsies arī svētdien, 15. novembrī.

Kamēr vienā zālē notika suņu vērtēšana, otrā bija iespējams novērot Vladas Akimovas suņu skolas paklausīgāko ķepaiņu demonstrējumus. Dažādu šķirņu suņi izpildīja neskaitāmas komandas, gan individuāli, gan kopā ar citiem četrkājainajiem draugiem.

Suņi lēca pāri šķēršļiem, skrēja pakaļ bumbiņai un pat spēlēja komandu stafetes. Paralēli paraugdemonstrējumiem, suņu skolas pārstāvji stāstīja par mājas sargu apmācīšanu, dalījās pieredzē, kas, mācot suni, ir visvieglākais, kas sagādā grūtības un ar ko jārēķinās, ja ir izlemts ķepaini vest uz skolu.

Foto: DELFI

Turpat blakus pavisam mierīgi ar apmeklētājiem draudzējās lamas, kuras, nopērkot trauciņu speciālās barības, bija iespējams arī pabarot un paglaudīt.

Izstādē varēja apskatīt arī visdažādākos tarantulus, simtkājus un vaboles. Ja rāpuļi netīk, acis priecēja mīlīgi trusīši, skaisti baloži un papagaiļi.

Visiem ZooExpo 2015 apmeklētājiem bija iespējams atbalstīt dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ar sirdi delnā" mērķi ārstēt un aprūpēt uz ielas atrastos dzīvniekus, kurus patversmēm neizdotos izglābt. Ikviens varēja palīdzēt, nesot segas, paladziņus, pledus, dzīvnieku gultiņas un mantiņas, kā arī dzīvnieku pārtiku un kādu kārumu, kas ļoti noderēs tiem, kuri vēl meklē savu topošo saimnieku. To visu varēja nodot ''Pogas atbildības'' stendā, kas atrodas pirmajā hallē.

Foto: DELFI

Zvēru izstāde turpināsies arī svētdien, 15. novembrī - būs demonstrējumi, šķirņu vērtēšanas un stendi, kuros būs iespējams iegādāties visu mājdzīvniekam nepieciešamo un uzzināt atbildes uz interesējošiem jautājumiem par mīluļa kopšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!