<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/_katattack/">Kat Tomilloso</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/">cc</a>

Aromātiskie kociņi ir pēdējos gados ļoti pieprasīts produkts, kas daudz omulīgāk piepilda mājokli ar smaržu par jebkuru izsmidzināmo līdzekli. Ja plašajā klāstā neizdodas atrast vispiemērotāko smaržu vai arī gribas ieviest pēc iespējas videi draudzīgāku mājas aromātu, nekas cits neatliek, kā pagatavot to pašam, turklāt pēc portāla Food52.com sniegtās informācijas, tas itin nemaz nešķiet sarežģīti.

Pirms ķeries klāt pie aromātisko kociņu izveides, svarīgi zināt, ka aromāts izdalīsies vienmērīgi, ja tiks pielāgots trauks. Tā nevar būt liela burka vai bļoda, jo viss aromāts izdalīsies pats no sevis, tieši tāpēc nepieciešama pudele vai kāds cits trauks, kam ir sašaurināta augšdaļa. Šeit noderēs stikla pudeles, šauras vāzes.

Ja trūkst idejas, kādu ēterisko eļļu izmantot, tad zini, ka var pilināt ne tikai vienu veidu, bet arī kombinēt divas smaržas. Piemēram, jasmīnu ar citronu, apelsīnu ar kanēli vai lavandu ar oregano. Izvēles iespējām nav robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!