Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 15. novembrī, veiksmīgi uzstādīta pirmā kaķu mājiņa Imantā, Anniņmuižas bulvārī. Tagad ielas kaķiem ir drošs patvērums, kurā sagaidīt un pārlaist aukstās ziemas naktis.

Mājiņa ir uzstādīta blakus daudzdzīvokļu mājai. Tā ir paredzēta četriem, pieciem kaķiem. Pirmie minkas jau apdzīvo silto mājokli, portālam MansDraugs.lv ziņo brīvprātīgie dzīvnieku draugi.

Patvērums ir būvēts no koka, ar iekšējo siltināšanu. Kaķu mājiņai ir īpaša ieejas piebūve, kur iespējams novietot pārtiku, lai kopskats pie mājas būtu kārtīgs, kā arī visur nemētātos barošanas trauki.

Vienas četru kaķu mājiņas izmaksas (bez transporta un uzstādīšanas) ir vidēji 45 līdz 50 eiro. Mājiņu būvniecību par labvēļu saziedotiem līdzekļiem nodrošināja kustība ''Es Esmu Kaķis'' un biedrība ''Cat Care Community''.

Jau iepriekš rakstījām par šo dzīvnieku mīļu kaķu mājokļu būvēšanas projektu. Ziedojumi ir savākti divām mājām, tāpēc būvniecība ir tikai sākusies, brīvprātīgie dzīvnieku draugi cer arī uz turpmāku cilvēku atsaucību un finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!