Mintālu ģimenē jau trešo gadu saimnieko kaķenīte Flēra. Viņas saimnieki uzskata, ka tā nav nejaušība, bet gan liktenis, kas visus trīs savedis kopā. Kā gan lai tam neticētu? Cilvēki, kuri ir dzimuši vienā slimnīcā, vienā dienā un pat gandrīz vienā laikā, uzskata, ka nejaušību nav, tas bija liktenis, kas bija lēmis abiem pēc daudz gadiem satikties un iemīlēt vienam otru, kā arī seniora vecumā savā mīlestībā dalīties ar kaķenīti, kuru dzīve nav saudzējusi.

Lai gan Flēra šajā ģimenē dzīvo jau trešo gadu, kaķene vēl aizvien ir ļoti piesardzīga - rokās nelabprāt dodas pat saviem saimniekiem. Īrisa un Juris spriež, ka tas droši vien ir tāpēc, ka Flērai daudz nācies izciest. Izlasot kādā žurnālā Flēras dzīvesstāstu, Juris un Īrisa uzreiz sapratuši, ka vēlas viņai palīdzēt.

"Tur bija aprakstīts, ka viņa ir daudz cietusi, ausis apgrieztas vai nosalušas, tikai viena acs," pirmo iepazīšanos ar mīluli atceras un raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta Juris.

Juris un Īrisa ir ļoti priecīgi, ka Flēra dzīvo kopā ar viņiem.

"To jau jūt, ka dzīvnieks ir mājās. Ja ir divi vien, ne vienmēr abi mājās. Tad, kad viens atnāk, forši, ka pie durvīm kāds sagaida," stāsta saimnieks.

Foto: Kadrs no video

Kad mājās ierodas ciemiņi, Flēra uzreiz paslēpjas. Saimnieks min, ka kaķene varbūt baidās, ka viņu atkal vedīs prom, tādēļ svešu cilvēku sabiedrībā visu labprātāk vēro no drošas paslēptuves.

Cienījamā 83 gadu vecumā Juris vēl aizvien ir praktizējošs radiologs, savukārt Īrisa strādā par zobārsti Rīgas zobārstniecībā. Vai abi mediķi tic, ka dzīvnieki spēj ārstēt?

''Ja kaut kas sāp, piemēram, kāja, kaķītis jūt, viņa atnāk, kad sēž vai guļ uz dīvāna, un sajūt, ka tieši tajā vietā viņai vajag apgulties. Tad ar savu siltumu palīdz,'' pieredzē dalās Īrisa.

Foto: Kadrs no video

Flēras saimnieki ir pārliecināti, ka kaķis cilvēkam seniora vecumā ir viens no labākajiem sabiedrotajiem.

"Jūtas, ka nav viens, jo dzīvnieks - suns vai kaķītis prasa rūpes," Juris stāsta, un viņa sieva papildina, sakot, ka neesot arī laika domāt par saviem kreņķiem, savām bēdām vai sāpēm, ir draugs, par kuru jārūpējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!