Lai arī lapu kāpostu esam iepazinuši salīdzinoši nesen, patiesībā tas ir ļoti sens produkts, kas acīmredzot, ilgu laiku palicis nepelnīti aizmirsts. Lapu kāposts Ziemeļamerikā veselīgu dzīvesveidu cienošu gardēžu vidū pirms pāris gadiem ieguva kulta statusu, kā jaunais "superfood" produkts, tāpēc kale kāposts straujiem soļiem guvis slavu visā pasaulē. Lapu kāpostu var atpazīt pēc tā, ka kāposts veido tikai lapas ar krokotām un sačokurojušām malām. Šādi lapu kāposti ir visbiežāk sastopamie, tomēr ir atsevišķas šķirnes, kurām lapas ir gludas, arī pēc krāsas tie var būt gan tumši zaļi, gan violeti.
Lapu kāpostu audzēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit