kale kāposts
Foto: Shutterstock
Veģetārieši, iespējams, nemaz vairs nespēj iedomāties savas maltītes bez lapu kāposta, jo tas uzturvērtības ziņā ir pielīdzināms liellopa gaļai, pārspējot visus citus zaļos salātus, tai skaitā spinātus. Ja vēlies šo kulta ēdienu audzēt savā saimniecībā vai arī uzzināt ko vairāk par lapu kāpostu, pēdējais laiks ar to iepazīties.

Lai arī lapu kāpostu esam iepazinuši salīdzinoši nesen, patiesībā tas ir ļoti sens produkts, kas acīmredzot, ilgu laiku palicis nepelnīti aizmirsts. Lapu kāposts Ziemeļamerikā veselīgu dzīvesveidu cienošu gardēžu vidū pirms pāris gadiem ieguva kulta statusu, kā jaunais "superfood" produkts, tāpēc kale kāposts straujiem soļiem guvis slavu visā pasaulē. Lapu kāpostu var atpazīt pēc tā, ka kāposts veido tikai lapas ar krokotām un sačokurojušām malām. Šādi lapu kāposti ir visbiežāk sastopamie, tomēr ir atsevišķas šķirnes, kurām lapas ir gludas, arī pēc krāsas tie var būt gan tumši zaļi, gan violeti.

Lapu kāpostu audzēšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!