Otrdien, 17. novembrī, Negaras Zooloģiskā parka lielo pandu saglabāšanas centrā (Giant Panda Conservation Center of the Zoo Negara), Malaizijā, pasaule pirmo reizi sveica un iepazinās ar jaunu pandu mazuli, ziņo Reuters.

Trīs mēnešus vecajai pandai vēl joprojām nav vārda, bet tika sarīkota tikšanās ar interesentiem un preses pārstāvjiem. Lai mazuli varētu iemūžināt fotogrāfijās, viņš tika nolikts uz speciāla galda, uz kura uzreiz aizmiga. Kamēr mazais lāčuks gulēja diendusu, ik pa laikam atverot vienu actiņu, apmeklētāji un mediju pārstāvji viņu iemūžināja neskaitāmās bildēs un video materiālos.

Vairāki zooloģiskā parka apmeklētāji atklāja, ka speciāli mērojuši garu ceļu, lai tikai sveiktu jauno pandiņu un varētu to apskatīt pašu acīm.

"Es esmu laimīgs, ka man nav jādodas uz Ķīnu, lai redzētu pandu, ko vienmēr esmu vēlējies. Es to varu apbrīnot šeit," sajūsmā dalās kāds no parka apmeklētājiem.

Mazulis ir labā stāvoklī, viņa piedzimšanas svars no 175 gramiem pēdējo trīs mēnešu laikā pieaudzis līdz gandrīz sešiem kilogramiem.

Lielās pandas (Ailuropoda melanoleuca) ir iekļautas Sarkanajā grāmatā kā izmirstoša suga, tādēļ katrs jaundzimušais ir ievērības cienīgs notikums. Savvaļas dzīvnieki dzīvo tikai attālos kalnu reģionos Ķīnā. Lielā panda ir arī Ķīnas nacionālais simbols. Tur ir mitri un vēsi bambusu meži, kas ir piemērotākā vide melnbaltajiem lāčiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!