Nekad nedrīkst zaudēt cerību un nolaist rokas. Brīnumi reizēm notiek. To apliecina arī Ozolu ģimenes pazudušā kaķa stāsts. Jūlijā ģimenes mīlulis Otto vienā dienā vienkārši nepārnāca mājās. Saimnieki nekavējoties uzsāka meklēšanu – izstaigāja blakus ielas, aptaujāja kaimiņos un apzvanīja Rīgas dzīvnieku patversmes. Otto neatgriezās ne otrajā, ne trešajā dienā, taču kāda iekšēja balss neļāva ticēt Otto nāvei.

"Man bija sajūta, ka viņš ir dzīvs un atgriezīsies mājās. Vasarā bija jāstrādā, tādēļ neiznāca pietiekami daudz laika atvēlēt kaķa meklēšanai, bet man bija pārliecība, ka Otto ir dzīvs, nav viņš nobraukts vai suņu saplosīts," raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta Iveta Ozola.

Pagāja četri mēneši, Otto neatgriezās. Ģimene nolēma iegādāties jaunu kaķi, protams, meklēja līdzīgu Otto.

"Meita man [internetā] rāda kaķa bildi, es viņai saku, ka tas taču ir mūsu Otto. Visi man iebilda, ka tas nevar būt. Es uzreiz pamanīju austiņā caurumu, ko Otto ieguva jau sen, kad bērnībā cīnījās ar citiem kaķiem. Kā arī svītrojums uz pieres tāds pats. Sludinājumā Otto bija izkāmējis, tomēr es viņu pazinu," atceras saimniece.

Foto: Kadrs no video

Otto atpazīšanā iesaistījās visa ģimene. Tika atrastas un salīdzinātas visas esošās kaķa bildes, kas atkal un atkal apstiprināja, ka, sludinājumā redzamais runcītis ir Ozolu ģimenes mīlulis Otto. Lai gan bija vēls vakars, rītdienu neviens gaidīt nevarēja. Otto jaunajiem saimniekiem tika zvanīts uzreiz.

"Sākumā bijām sarunājuši, ka brauksim uzreiz no rīta, bet mamma nepacietīgi sēdēja virtuvē, sakot, ka šonakt nevarēs aizmigt, tad es zvanīju vēlreiz un teicu, ka brauksim pakaļ Otto jau šovakar," atceras Ivetas meita Laura.

Līdzko pavērām durvis, es jau vairāku metru attālumā redzēju un sapratu, ka esam atraduši Otto, neesam kļūdījušies, saka saimniece.

Foto: Kadrs no video

"Es tajā vakarā biju palikusi mājās, sēdēju pie datora un sociālajos tīklos jau biju sarakstījusi garu memuāru, par to, ka esam atraduši Otto. Brālim, kurš brauca mammai līdzi pēc runča, biju uzrakstījusi, lai gadījumā, ja runcis izrādās Otto, atsūta īsziņu. Ar prieku vēl vakarā saņēmu īsziņu, kurā rakstīts, ka Otto brauc mājās," stāsta Laura.

Otto 12 kilometru attālumā no mājām, mežā pie tirdzniecības centra, atrada pagaidu saimnieki. Kas notika ar Otto, to zina tikai pats junkurs. Iespējams, ka kaķi tik tālu aizveda kāda automašīna, Otto ļoti patika tajās vizināties. Pagulēt viņš labprāt rāpās to salonos un kravas kastēs.

Foto: Kadrs no video

"Līdzko durvis vaļā, nav svarīgi, vai tā ir vieglā mašīna vai busiņš, Otto ielīda, mēdza aizmigt, arī vīram neskaitāmas reizes kravas kastē bija ielīdis," atceras saimniece.

Pasaulē ir zināmi vairāki gadījumi, kad kaķi spējuši atrast ceļu uz mājām ne tikai no vairāku desmitu, bet simtiem un tūkstošiem kilometru liela attāluma. Otto tika atrasts pie lielveikala, iespējams, ka arī viņš meklēja ceļu uz mājām, tikai nespēja šķērsot Daugavu. Šis stāsts ir pierādījums tam, ka nedrīkst zaudēt cerību. Savs mīlulis ir jāmeklē tik ilgi, kamēr atrod.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!