Hokeja kluba ''Rīgas Dinamo'' tehniskā direktora un raidījuma ''Superbingo'' vadītāja Armanda Simsona mājās bez sieviņas un trim meitām dzīvo arī kaķene Fēbe un jaunākais ģimenes loceklis Velsas korgijs Mikijs. Kāpēc Simsonu saime par mājas sargu izvēlējās tieši šo sunīti?

"Suni meklējām līdzīgi, kā cilvēki izvēlas mašīnu, apzinot visus lielumus cik ietilpība, kāds motors, cik daudz benzīna patērē, cik cilvēku var ietilpt iekšā. Tāpat arī lūkojām mīluli, kuram varētu nebūt par šauru dzīvoklī, kuram patīk bērni un nerodas konflikti ar kaķi korgijs atbilda visām kategorijām, prasībām un vēlmēm," raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta Simsons.

Korgiji ir lopu gani. Viņu ķermeņa uzbūve tieši tam ir izveidota. Kad korgijs gana lopus, suns viņus dzen, kožot papēžos. Esmu lielākais Mikija lops, jo papēžos suns kož tikai man.
Mikija saimnieks Armands Simsons

Armands pilnībā piekrīt teicienam "Kāds suns, tāds saimnieks". Abi ar Mikiju esot nenogurdināmi enerģijas lādiņi, bet reizēm nedaudz emocionāli.

Foto: Kadrs no video

"Pārsvarā jau visu laiku esmu vāveres ritenī, viens darbs, otrs darbs un skrienam tālāk. Mikijam tieši tāpat vienīgais laiks, kad suns ir mierīgs, ir naktis. Sieva pa dienu kārto māju, viņš visur ir līdzi putekļu sūcējam līdzi, lupatām līdzi, neko nedrīkst palaist garām," smejas suņa saimnieks.

Par korgijiem Armands zina teikt, ka viņi ir lopu gani. Viņu ķermeņa uzbūve tieši tam ir izveidota. Kad korgijs gana lopus, suns tos dzen, kožot papēžos. Savukārt lopi sper pretī ar pakaļkājām, bet mazā auguma dēļ netrāpa savam ganītājam. Armands smej, ka viņš esot Mikija lielākais lops, jo papēžos suns kožot tikai viņam.

Foto: Kadrs no video

"Suns mazā lapsiņa, tā viņus dēvē, tāpēc, ka viņš pēc visiem saviem sugas brāļu rakstiem ir "vilku" suns tikai ar īsām kājiņām. Korgiji ir Anglijas karalienes Elizabetes II mīļākie suņi, viņai ir vesela mazo sunīšu ferma, bet ne jau tādēļ mēs izvēlējāmies šo ķepaini, pašiem šķita simpātisks," atzīst saimnieks.

Lai gan Fēbei jau ir 13 gadi, viņa vēl joprojām var sadot sunim kārtīgi pa snuķi un nolikt savā vietā. Mikijam gribas, protams, ar kaķeni paskraidīt, pakaitināt viņu un astē iekost, ko kucēns arī dara, bet kaķene saprot, ka Mikijs mums vēl tāds jauns dumiķītis.
Mikija saimnieks Armands Simsons

Arī pats Mikijs domā, ka ir visskaistākais suns pasaulē. Simsonu ģimene tam, protams, piekrīt, taču, lai to pierādītu, korgijam nepieciešama nepārtraukta uzmanība.

Viņš izrāda ne gluži nepatiku, bet tādu mazu greizsirdību tajos brīžos, kad mēs ar sievu no rīta pieceļamies un buču viens otram iedodam vai samīļojamies, vai kad meitas paceļu uz rokām, suns uzreiz ir klāt, Armands stāsta.

Foto: Kadrs no video

Lielus nedarbus Mikijs nedarot, vien reizi pa reizei viņam patīk klusi nočiept kādu meiteņu rotaļlietu un iestiept to savā migā. Lielāko respektu Mikijs izjūt pret Armanda sievu Ivetu, kad pastrādāti nedarbi, tieši Armanda sievas balss ir tā, pēc kuras saprotams, ka nedarbs ir atklāts un nu būs slikti.

Mikija attiecības ar kaķeni Fēbi saimnieks raksturo kā draudzīgas. Fēbe saprot, ka Mikijs vēl ir mazs, tādēļ neņem vērā viņa izdarības, tikmēr Mikijs cenšas parādīt, kurš ir mājas galvenais.

Foto: Kadrs no video

"Abiem mājdzīvniekiem ir 12 gadu starpība. Lai gan Fēbei jau ir 13 gadu, viņa vēl joprojām var sadot sunim kārtīgi pa snuķi un nolikt savā vietā. Mikijam gribas, protams, ar kaķeni paskraidīt, pakaitināt viņu un astē iekost, ko kucēns arī dara, bet kaķene saprot, ka Mikijs mums vēl tāds jauns dumiķītis," par saviem mīluļiem stāsta saimnieks.

Armands pats nereti nopērk loterijas biļeti, lai labāk izprastu darba vidi un spēles garšu, lai gan lielo laimestu nav vinnējis, "Superbingo" vadītājs ir lepns un pateicīgs par savas dzīves lielāko laimi savu ģimeni.

Foto: Kadrs no video

"Latviešu lielākā problēma ir tā, ka mēs neprotam priecāties par citu veiksmi un laimi. Es esmu bagāts ar to, kas, iespējams, nav daudziem citiem man ir kolosāla ģimene, kas ir laimīga ģimene, kas ir forša ģimene, un to gluži nevar saukt par lielāko loterijas laimestu, bet savā veidā, manuprāt, arī attiecību veidošana ir savas veida loterija. Citreiz nav nepieciešams vērā ņemams iemesls, lai satiktos vai izšķirtos. Aicinu priecāties par to, kas mums pašiem ir un mācīties priecāties par to, kas dara laimīgus citus," iesaka Armands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!