Čančuņas zooloģiskajā dārzā, Ķīnā, divas milzu pandas izrāda sajūsmu par ziemu, rotaļājas, kāpj kokos un pat pagaršo balto sniegu, vēsta Reuters.

Astoņus gadus vecais pandu puika Džia Džia un septiņus gadus vecā Mengmenga zooparkā nokļuva šī gada jūlijā, iepriekš viņu mājas bija Sičuaņa provinces pandu audzēšanas centrs.

Abas pandas ir veselīgas, tāpēc ziemas priekus var no sirds izbaudīt un neraizēties par zemajiem temperatūras grādiem. Priecīgie lāčuki sniegā neveikli met kūleņus, ar savām resnajām ķepām cenšas uzrāpties sniega kalnā un visādi citādi izbauda ziemas priekus.

Abi dzīvnieki turpmākos divarpus gadus pavadīs Čančuņā, kur zinātnieki plāno izpētīt sugas turpināšanās iespējas auksta klimata reģionā.

"Kad dzīvnieki būs pilnībā pielāgojušies aukstajam laikam, sāksim pētījumu par sugas turpināšanas iespējām, kas palīdzēs labāk izprast pandas, viņu vaislas gatavību un dažādus tās ietekmējošos faktorus," skaidro Dzjiliņa provinces savvaļas dzīvnieku glābšanas un selekcijas centra direktors Džiao Veiji (Jiao Weiyi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!