Čau-čau šķirnes suns Rū gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas mājās dzīvo tikai nepilnu mēnesi. Kopš tā laika katrs rīts sākas nedaudz agrāk, jo jaunais ģimenes loceklis jāved pastaigāties. Šis ir jau otrais Avotiņu ģimenes čau-čau suns. Kāpēc māksliniece iemīļojusi tieši pūkainās šķirnes mīluļus?

Kad citos medību laukos devās iepriekšējais mīlulis Tedijs, mājinieki nav ilgi domājuši, ja viņiem atkal būs suns, tas būs tikai un vienīgi šīs šķirnes pārstāvis.

Daudzi vispār baidās ņemt dzīvnieku viņu īsā mūža dēļ, bet man gribētos teikt, ka mums visiem dzīve ir īss mirklis, ir jāļaujas mīlestībai, ko ģimenē ienes suns - viņš tikai dzīvi padara skaistāku, īpašāku un cilvēkam iemāca atbildību.
gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa

Kristīne Luīze Avotiņa tiek uzskatīta par vienu no perspektīvākajām jaunās paaudzes māksliniecēm, kuras ikdiena sastāv no skaistām lietām, piemēram, no krāšņiem traukiem jau kopš bērnības brokasto visi - arī četrkājainie draugi.

Foto: Kadrs no video

"Mēs nevarējām iedomāties, ka mums varētu būt citas sugas suns, jo iepriekšējais mājas sargs Tedijs ar savu mieru un izskatu ātri vien kļuva par mūsējo. Mūsu skatījumā viņš nav suns, bet gan ģimenes loceklis. Manuprāt, nevajag ilgi ļauties sērām, es zinu, ka ļoti daudzi vispār baidās ņemt dzīvnieku viņu īsā mūža dēļ, bet man gribētos teikt, ka mums visiem dzīve ir īss mirklis, ir jāļaujas mīlestībai, ko ģimenē ienes suns - viņš tikai dzīvi padara skaistāku, īpašāku un cilvēkam iemāca atbildību,'' raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta Rū saimniece.

2008. gadā Avotiņa nejauši avīzē ieraudzīja sludinājumu, kurā teikts, ka atrasts četrus līdz piecus gadus vecs čau-čau. Sieviete fotogrāfiju parādīja tēvam, kurš ar suņiem kopā uzaudzis. Tēvs aizbraucis uz patversmi aplūkot atrasto suni un teicis, ka mīlulis drīzāk atgādinājis mīksto mantiņu, ne dzīvnieku. Ģimenes galva tajā pašā dienā mājās pārradies ar jaunu mīluli.

Foto: Kadrs no video

Kad kucēns Rū pirmo reizi bija Avotiņu lauku mājās, abi ar Luīzes tēvu aizgājuši pie Tedija kapiņa. Ģimene sapratusi, ka Tedijs dod svētību viņu jaunajam mīlulim. Arī savu vārdu Rū ir ieguvis, pateicoties savam priekštecis Tedijam, kurš Avotiņu mājās nodzīvojis septiņus gadus.

Pašlaik viņš noteikti ir labs draugs, kurš man ir blakus radošajā procesā un savā veidā palīdz gatavoties jaunās izstādes atklāšanai.
gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa

"Vārdu vēlējāmies atbilstoši mīlīgu pašam tā nēsātājam. Vēlāk uzzinājām, ka arī dokumentos suņukam vārds ir Robijs - mums sanāca Rū," par vārda izvēli stāsta māksliniece.

Foto: Kadrs no video

Suņukam vēl gadu jāpaaugas, lai saimniece varētu pateikt, kāds būs Rū raksturs. Pašlaik viņš noteikti ir labs draugs, kurš ir māksliniecei blakus radošajā procesā un savā veidā palīdz gatavoties jaunās izstādes atklāšanai. Mājas mīluļi pozitīvi uzlādē un emocionāli bagātina ikviena saimnieka dzīvi, uzskata Luīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!