Ne viens vien kaķa saimnieks mēdz satraukties, ka viņa mīlulim visa diena jāpavada vienam mājās, kamēr kādam ģimenē jāpelna iztika. Saimniekiem, kuri nobažījušies par sava mīluļa vienmuļo dienas grafiku un ilgu pilnajām stundām, portāls MansDraugs.lv piedāvā pāris idejas rotaļlietām, kuras gan iespējams iegādāties veikalos, gan atrast bēniņos vai pat pagatavot pašam.

Lai kaķim, kurš palicis mājās viens, būtu kā sevi nodarbināt, iespējams iegādāties speciālas rotaļlietas - kastes ar caurumiem, kurās ievietota manta. Ziņkārīgais kaķis liks caurumos ķepas, kustinot rotaļlietu, kas iesprostota kastē, bet to izvilkt nespēs. Līdzīgu spēļmantiņu var pagatavot arī pašu rokām.

Mincim noteikti patiks arī rotaļlietas, kas pīkst, rada dažādas skaņas un trokšņus. Šādas rotaļlietas kaķi, iespējams, mazliet biedē un rada iespaidu, ka ir dzīvas, jo ''atbild'' rotaļu biedram.

Svētku laikā viena no vienkāršākajām rotaļlietām, ko var atvēlēt mīluļa rotaļām, ir dāvanu pušķītis, kurš mājās atradīsies ikvienam dāvanu saiņotājam. Jāuzmanās gan, vai lente, no kā sasiets rotājums, nav pārāk asām malām, bet visādi citāti - gan forma, gan spožums noteikti būs piemēroti kaķa gaumei.

Ja saimniekam nav ne laika, ne vēlēšanās doties uz veikalu iegādāties mantas vai izgatavot tās pašam, murrātāju vienmēr iepriecinās kaste, kurā ielīst, paslēpties un kuru saplosīt. Kurš gan nezina, ka kastes kaķiem ir pašas mīļākās rotaļlietas?!

Ja mājās kādas telpas savieno tikai niša, nevis durvis, rotaļlietu var iekārt stenderē. Veikalos nopērkami īpaši spīlēm līdzīgi ietvari, kuros var ievērt aukliņu un tajā - rotaļu pelīti vai kādu citu kaķa iecienītu spēļlietu. Šāda izklaide kaķi var nodarbināt pat vairākas stundas, jo nelietīgo pelēnu nav iespējams notvert, lai kā pūkainis censtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!