Mājas saimnieki, kam saglabājušās, vai no jauna ieviestas podiņu krāsnis, noteikti zina, cik liela vērtība tā ir, salīdzinot ar jebkuru citu sildelementu. Tomēr arī šajā apkures veidā ir jāzina un jāievēro vairākas nianses, lai krāsns labi kalpotu un arī pietiekami piesildītu mājokli, un par to portālam Tavamaja.lv vairāk pastāstīja krāšņu meistars Māris Kupčs.
Ļoti svarīgi ievērot, lai krāsns netiktu pārkurināta, citādi ķieģeļi un podiņi pārkarstot izplešas un krāsns uzpūšas. Regulāra pārkarsēšana var radīt defektus kā jaunām, tā arī vecām podiņu krāsnīm. Speciālists min, ka vajadzētu izkurināt tikai vienu kurtuvi dienā, un ar to vajadzētu būt gana, lai krāsns sasiltu un atdotu siltumu telpai. Nevajadzētu kurtuvē mest pa vienai pagalei un kurināt visu dienu pa drusciņai, labāk iekurināt vienu kurtuvi un ļaut tai sasildīt krāsni. Bieži vien cilvēki kurina tik ilgi, kamēr, pieliekot, roku pie krāsns, jūt siltumu, taču krāsns siltumu atdod pēc trim stundām, tāpēc vēlāk var gadīties tā, ka krāsns jau ir pārkurināta. Meistars stāsta, ka nekad nevajadzētu pieļaut to, ka pie krāsns nevar pielikt roku, jo tā ir pārāk krasta. Tā nenotiks, ja krāsni kurinās pareizi, ar vienu kurtuvi, nemetot pa vienai pagalei.
Podiņu krāsns kurināšanā ne mazāk svarīgs faktors ir kurināmais materiāls, un šajā jomā speciālists iesaka pieturēties pie pārbaudītām vērtības – malkas. Vaicāts par piemērotāko malkas veidu, jo malkas blīvumam ir nozīme siltuma atdevē, Kupčs stāsta, ka tad vislabāk izmantot jauktu malku, neiekļaujot skuju koku pagales. Vēl svarīgāk - malkai vienmēr jābūt sausai. Briketes nav tā labākā izvēle, jo nekad nevar zināt, no kāda koka skaidām tās sastāv, taču dzīvokļos, kur nav iespēja uzglabāt malku, šī, protams, ir laba alternatīva.