Aktrises Marijas Linartes, kuru TV skatītāji iepazinuši seriālā "UgunsGrēks", mājās rīts sākas ar tēju sev un brokastīm diviem viņas kaķiem - Borisam un jaunākajai mājas mīlulei, kurai pagaidām ir dots vārds Porcelāns. Raidījumā "Ķepa uz sirds" aktrise atzīstas, ka labprāt vēlētos palīdzēt visiem nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem, uzskatot to par savu labāko un sliktāko īpašību.

Ikviens dzīvnieks, kas nonācis Marijas mājās, ir paņemts no patversmes vai arī izglābts no drošas nāves. Kopš pati sevi atceras, Marija ir palīdzējusi četrkājainajiem draugiem. Kaķis Boriss ir visspilgtākais piemērs.

Citi saka, ka man ir tāds pasaules lāpīšanas sindroms, kas attiecas uz ļoti daudz ko. Man patiesībā ir žēl cilvēku, kas man ir līdzīgi, jo mēs rīkojamies neapdomīgi.
aktrise Marija Linarte

Aktrise internetā uzgājusi sludinājumu, kurā redzamais kaķēns ļoti atgādinājis jau esošo mājas saimnieku, pēc tam, izlasot sludinājumu, sieviete sapratusi, ka Borisam ir slima ķepiņa, tāpēc viņš ilgi nevarot atrast jaunas mājas, nelaimīgais stāsts sievieti uzrunājis un nu kaķēns dzīvo pie viņas.

Foto: Kadrs no video

''Citi saka, ka man ir tāds pasaules lāpīšanas sindroms, kas attiecas uz ļoti daudz ko. Man patiesībā ir žēl cilvēku, kas man ir līdzīgi, jo mēs rīkojamies neapdomīgi. Piemēram, reiz atradu kaķi uz tilta, aizvedu uz veterināro klīniku, kurā man parādīja trusīti, kas jau trīs reizes pamests. Tā nu es aizbraucu mājās nu jau ne tikai ar kaķi, bet arī trusi. Protams, man pietiek spēka, lai es ar šiem dzīvniekiem būtu kopā, bet citreiz man šķiet, ka es līdz galam nepadomāju," raidījumā "Ķepa uz sirds" atzīstas aktrise.

Joprojām par savu, it kā līdz galam nepārdomāto soli Marija uzskata maza kaķīša uzņemšanu mājās vien pāris nedēļas pēc tam, kad negaidīti uz citiem medību laukiem devusies viņas piecgadīgā kaķene.

Es arī domāju par to, vai tā ir kāda nodevība, ja saimnieks paņem mājās jaunu kaķi, tas gluži tāpat kā vīrietim nomirst sieva un viņš uzreiz apprec citu.
aktrise Marija Linarte

Viens no iemesliem, kāpēc tagad mājās ir kaķenīte Porcelāns, kura līdzinās Ceciņai kā divas ūdenslāses, ir kaķis Boriss. Viņš nekad nav bijis vienīgais mājas kaķis, tāpēc saimniece uzskatīja, ka viņš mājās viens justos slikti.

Foto: Kadrs no video

"Es arī domāju par to, vai tā ir kāda nodevība, ja saimnieks paņem mājās jaunu kaķi, tas gluži tāpat kā vīrietim nomirst sieva un viņš uzreiz apprec citu," smejas Marija.

Saimniecei šķiet, ka pa māju vēl aizvien lavierē iepriekšējās kaķenes gars. "Tad, kad mums vēl mazais nebija, mans Boriss brīžiem pēkšņi sāka kaut kam sekot līdzi, bet tur ne muša ne kas cits, kas varētu piesaistīt dzīvnieka uzmanību. Pēc tam sapratu, ka tās ir vietas, kur mēdza sēdēt un dzīvoklī uzturēties Ceciņa," stāsta aktrise.

Foto: Kadrs no video

Saimnieki no saviem dzīvniekiem, Marijasprāt, var mācīties visu. Mājas mīluļi sievietes noteikti sagatavo mammas lomai. "Kaķi saimniekam iemāca arī būt kārtīgākam savā ikdienā, jo vismaz mani murrātāji nemīl nekārtību," atklāj Marija.

Radošajā dzīvē Marijai nu jau gandrīz aizvadītais gads bijis veiksmīgs. Loma televīzijas seriālā darījusi savu. Marija gan atzīst, ka īpaši neizjūt ne popularitātes gaišās, ne tumšās puses. Šobrīd galvenais Marijas radošais uzdevums ir izdomāt jaunajai kaķenītei pienācīgu vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!