Foto: Foto: Patversme "Labās mājas"
Svētku laikā dāvanas, īpašu uzmanību un prieku saņem ne tikai cilvēki, bet arī četrkājainie draugi - arī dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Vairāk par svētku laiku patversmē stāsta "Labās mājas" pārstāve Veronika Stāvause.

Ziemassvētkos brīvprātīgie devās pastaigā ar "Labo māju" suņiem, kuri pārsteidza savus draugus ar pie siksniņām piesietiem maziem dāvanu maisiņiem, kuros bija našķītis staidzinātājam un sunim, kā arī maza zīmīte, lai cilvēkam palīdzētu neapjukt dāvaniņas saturā.

Neapšaubāmi esam ļoti pateicīgi par visa veida atbalstu, ko esam saņēmuši un turpinām saņemt svētku laikā, tomēr vēlamies īpaši uzsvērt, ka suņi un kaķi, kuru skaits šobrīd ir īpaši ievērojams - 148 suņi un 86 kaķi, "Labajās mājās" mitinās 365 dienas gadā un palīdzīgas rokas ir nepieciešamas arī ikdienā.
"Labās mājas" pārstāve Veronika Stāvause

Pastaigas laikā veiksmīgākie satika arī Laimes pērtiķi, kurš bija ieradies jau no 2016. gada. Noslēgumā visus priecēja "Labo māju" saimnieces Astrīdas Kārkliņas sirsnīgā uzruna un našķošanās ar svētku kārumiem. Neizpalika arī tradicionālā svētku kūka suņiem.

Kopumā pirmssvētku un svētku laikā interese par patversmi un tās iemītniekiem ir ievērojami palielinājusies. ''Daudz biežāk nekā ikdienā mūs apciemo ciemiņi ar dāvanu maisiem - gan tie, pie kuriem dzīvo kāds no "Labo māju" bijušajiem iemītniekiem, vēlreiz pasakot sirsnīgu paldies patversmes administrācijai, gan cilvēki, kuri gluži vienkārši vēlās izdarīt kaut ko labu. Neapšaubāmi esam ļoti pateicīgi par visa veida atbalstu, ko esam saņēmuši un turpinām saņemt svētku laikā, tomēr vēlamies īpaši uzsvērt, ka suņi un kaķi, kuru skaits šobrīd ir īpaši ievērojams - 148 suņi un 86 kaķi, "Labajās mājās" mitinās 365 dienas gadā un palīdzīgas rokas ir nepieciešamas arī ikdienā,'' skaidro Stāvause.

Foto: Foto: Patversme "Labās mājas"

Īpaši varētu uzsvērt, ka šobrīd "Labajās mājās" mitinās ļoti liels dažāda vecuma kucēnu skaits - melni, balti, pūkaini, spicausaini, aktīvi un mierīgāki, bet pats galvenais - ļoti lolojami, mīļojami un skolojami. Kucēni, kuri ir pelnījuši izaugt īstās mājās ar īstiem un vienīgiem saimniekiem.

"Labajās mājās" svētku laiku vada takšu jauktenīte ar 18 dienas veciem kucēniem. Lepnajai mammai ir septiņi mazuļi. Pieciem no viņiem kažociņš ir gluži kā mammai, savukārt diviem - gaišs. Šo mazuļu un citu kucēnu un kaķēnu bildes apskatāmas patversmes mājaslapā un galerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!