timiāns podiņā garšaugi zaļumi
Foto: Shutterstock
Timiāns, kas atceļojis no dienvidu zemēm, izpelnījies arī mūsu labpatiku, jo tā aromāts un garša piestāv teju katram ēdienam, tāpēc šis noteikti ir viens no tiem garšaugiem, kam jābūt katra mājas virtuvē. Lai arī sēklas jāsēj pavasarī, veikalos var iegādāties jau izaudzētus timiāna stādus un tos tad arī pienācīgi jākopj, lai tie pēc iespējas ilgāk saglabātos.

Lai saprastu, kurš no visiem timiānu veidiem būs piemērotākais audzēšanai uz palodzes, jāzina, ka tie iedalās divos paveidos – franču un vācu. Franču timiāns kuplos ātrāk, taču tas nav tik sala izturīgs, savukārt vācu timiāns, kas dēvēts arī par ziemas timiānu, ir ziemcietīgs un sala izturīgs, tāpēc pavasarī iestādīts dārzā, tas itin labi ieaugsies.

Vienalga, vai timiāns stādīts podiņā iekštelpās vai dārzā, tam nepieciešama gaiša un saulaina vieta, un palodze noteikti var būt piemērota vieta. Timiāna augšanu var kavēt nezāles, tāpēc garšaugu stāds regulāri jākopj un nezāles jāapkaro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!