Foto: PantherMedia/Scanpix

Četrkājainā drauga vārda izvēle ir atbildīgs brīdis, jo ar to gan sunim, gan saimniekiem būs jādzīvo visu turpmāko laiku. Portāls Vetstreet.com noskaidrojis, kādi ir populārākie vācu aitu suņu vārdi ASV.

Populārākie suņu vārdi apkopoti no portāla Vetstreet.com iekšējās datu bāzes, kuru veido aptuveni 800 tūkstoši četrkājaino mīluļu vārdi. Vīriešu dzimtes suņiem populārākais vārds ir Makss (Max), bet sieviešu - Lēdija (Lady).

Pārējo populārāko vārdu sarakstu vīriešu dzimuma kategorijā veido: Lācis (Bear), Badijs (Buddy), Hercogs (Duke), Rokijs (Rocky), Džeiks (Jake), Ēna (Shadow), Zevs (Zeus), Džeks (Jack) un Reksis (Rex).

Savukārt populārāko sieviešu dzimuma vārdu kategorijā līdzās Lēdijai ir Seidija (Sadie), Saša (Sasha), Šeba (Sheba), Bella, Heidija (Heidi), Princese (Princess), Megija (Maggie), Mollija (Molly), Deizija (Daisy).

Portāls šos vārdus salīdzinājis ar pagājušā gada populārākajiem kucēnu vārdiem, secinot, ka vērojamas arī atšķirības. Sarakstā nav vērojams Bentlijs (Bentley), Džakss (Jax), Kūpers (Cooper), Čārlijs (Charlie) un Sofija (Sophie), Zoja (Zoey), Lola, Luna, Lūsija (Lucy).

Portāls skaidro arī dažu vārdu nozīmi, piemēram, "Sasha" apzīmē aizstāvi, kādi suņi tik tiešām ir, "Sheba" simbolizē zvērestu, kas raksturīgs suņa uzticīgajai dabai. Savukārt Heidi, vācu valodas īpašvārda "Adelheide" pamazināmā forma, raksturo dižciltību, kas, saprotams, attiecībā pret dzīvnieku var simbolizēt tā izcelsmi un piederību šķirnei.

Ēna raksturo suņa uzticamo dabu, jo, kā zināms, četrkājainie draugi teju ik uz soļa ir blakus savam saimniekam. Savukārt Rekša vārda nozīme ir "karalis", un šāda vārda izvēle paskaidrojumus neprasa.

Vārds nekad nav tikai burtu kombinācija. Tā neapšaubāmi ir arī nozīme, ko līdz ar vārdu saimnieks piešķir savam mīlulim.

Vācu aitu suns ASV ir otra populārākā suņu šķirne aiz labradora retrīvera. Savukārt Latvijā vācu aitu suns ir populārākā suņu šķirne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!