Foto: Shutterstock

Jaunais gads sācies ar oficiāli atzītām suņu šķirnēm! Kuplajam šķirņu pulkam Amerikas Kennelklubs (American Kennel Club) pievienojis vēl divas, vēsta CNN.

Jaunākās pievienotās suņu šķirnes ir Amerikas kailais terjers (American hairless terrier) un slugijs (Sloughi).

Amerikas kailā terjera izcelsme ASV vērojama no žurku terjera pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Interesanti - lai gan šķirnes nosaukums vēsta par bezspalvainu terjeru, kucēni var piedzimt arī ar kažoku. Jaunā terjeru šķirne tiek pievienota terjeru grupai, kuras sastāvā ir, piemēram, skotu terjers, Stafordšīras bulterjers, Džeka Rasela terjers, bedlingtonterjers, bulterjers, keriblū terjers, skaiterjers, Vesthailendas baltais terjers un citi.

Foto: Shutterstock

Savukārt slugijs tiek pievienots dzinējsuņu grupai. Šī šķirne ir īpaši populāra ASV, kur tā ieceļojusi no Āfrikas pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu sākumā. Vērtīgas slugiju spējas ir izturība, skrienot garas distances, kā arī medību iemaņas. Līdzās slugijam medību suņu grupā atrodas arī basendži, bīgls, amerikāņu lapsu dzinējsuns, greihaunds, basethaunds un citi.

Amerikas Kennelklubs ir viena no lielākajām suņu šķirņu uzskaites organizācijām pasaulē. Jāpiebilst, ka uzskaitē iekļautās šķirnes, kopā 189, ir tīrasiņu. Lai Amerikas Kennelklubs suņu šķirni iekļautu savā uzskaitē, tai jābūt apstiprinātai vēl citos reģistros. Tiek ziņots, ka suņu šķirnes apstiprināšanas procesu iespējams paveikt trīs gadu laikā.

Arī Latvijā darbojas Valmieras Kennelklubs. Amerikas kailais terjers un snugijs kluba uzskaitē pagaidām nav iekļautas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!