Foto: Shutterstock

Pēdējo dienu sals liek saritināties segā ar karstu krūzi rokās, taču ko darīt dzīvniekiem, kuriem apkārt nav pat koka, aiz kā paslēpties no vēja? Conservationinstitute.org apkopojis tās dzīvnieku sugas, kuras nebaida vējš un sals.

Arktiskās tundras iemītniekiem piemīt milzīga izturība pret stindzinošo salu. Bieži vien tie klajā laukā ir pakļauti lielām aukstuma vētrām, tāpēc dzīvnieki var paļauties vienīgi uz savu izturību un siltumu.

Faktori, kas dzīvnieku pasargā no aukstuma, vairākiem dzīvniekiem ir vienojoši: biezs kažoks, siltuma saglabāšana, tauku slānis un eļļains kažoks, kas pasargā no aukstuma un mitruma.

Mazais cinītis - lemings

Foto: Shutterstock

Kompānijas dvēsele - polārzaķis

Foto: Shutterstock

Čaklais polārais susliks

Foto: Shutterstock

Lielais siltuma avots - muskusvērsis

Foto: Shutterstock

Polārais vilks - vienmēr siltumā

Foto: Shutterstock

Salīdzinot ar citām vilku sugām, polāro vilku (Canis lupus arctos) priekšrocība siltuma uzturēšanā ir pavisam vienkārša. Viņu kājas ir īsākas, ausis ir mazākas un apakļākas, mazāks ir arī purns, līdz ar to - mazāk ķermeņa daļu ir pakļautas aukstumam.

Polārie vilki pret aukstumu ir divkārši nodrošināti. Viņiem ir gan biezs un garš kažoks, gan biezs ādas zemākais slānis. Ja aukstais gaiss tiek garām vilka kažokam, ādas slānis to garām nelaiž un saglabā dzīvnieka ķermeņa siltumu.

Aukstuma karalis - polārlācis

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!