Foto: DELFI

15 gadu jubileju rīt svinēs Līgatnes un visas Latvijas slavenākais lācis - Ilzīte! MansDraugs.lv sazinājās ar Velgu Vītolu, Ilzītes kopēju un "audžumammu", kura pastāstīja, kā notiek gatavošanās jubilejai.

Velga Vītola, Līgatnes dabas parka dzīvnieku kopēja un Ilzītes "audžumamma", stāsta, ka lācenes 15 gadu jubileja viņai ir ļoti īpašs notikums. "Atceros laiku, kad viņa bija puskilogramu smaga un ietilpa manā plaukstā," stāsta Ilzītes kopēja. Vītola piebilst, ka svinības parasti notiek arī ģimenes lokā. "15 gadi ir nozīmīgs skaitlis vienam Latvijas brīnumam. Par jubileju man ir mīļas sajūtas, to tā nevar izskaidrot."

Vaicāta, kā notiek gatavošanās zīmīgajai jubilejai, Vītola stāsta, ka jau nopirktas svētku tortes sastāvdaļas. "Es zinu, kas Ilzītei vislabāk garšo, un pati kārumus tortē arī salieku," tā Vītola. Viņa piebilst, ka kāds taku apmeklētājs esot solījis uzdāvināt Ilzītei 15 rozītes, vienu par katru lācenes dzīves gadu.

Ilzītes "audžumamma" ir pateicīga visiem Ilzītes un Līgatnes dabas taku apmeklētājiem un atbalstītājiem, kuri šo gadu laikā ir kļuvuši par Ilzītes draugiem. Lācenes jubilejas klātienē vēro arī Ilzītes draugu pulciņš.

MansDraugs.lv jau vēstīja, ka pirmdien, 11. janvārī, Līgatnes dabas takās gaidāmas lācenes Ilzītes 15 gadu jubilejas svinības. Apmeklētāji aicināti pulcēties pulksten 14, lai kopīgi dotos sveikt lāceni ar īpašo svētku torti, kas gatavota no dažādiem produktiem - laša, riekstiem, medus, biezpiena u.c..

Lācene Ilzīte dzimusi 2001. gada 11. janvārī. Tā kā lācenes māte no viņas atteikusies, rūpes par tikko dzimušo lācēnu uzņēmusies dzīvnieku kopēja Velga Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!